skoljobb.se

Lärare i Idrott och hälsa och pedagogik till Hulebäcksgymnasiet i Mölnlycke

Företag Härryda kommun
Regioner
Kategorier
Utgår

2018-06-26

Ansök nu

Lärare i Idrott och hälsa och pedagogik till Hulebäcksgymnasiet i Mölnlycke

Härryda kommun består av orterna Mölnlycke, Landvetter, Härryda, Hindås, Rävlanda och Hällingsjö. Till centralorten Mölnlycke är det tio minuters bilfärd alt. 15 minuters bussfärd från centrala Göteborg med mycket bra kommunikationer. Kommunen har ca 37 500 invånare.

Närheten till både natur och storstad lockar många att bosätta sig här. Landvetter flygplats ligger mitt i kommunen. I den kommunala förvaltningen arbetar ca 2 800 personer. Kommunen har stor inflyttning av barnfamiljer och är en barnvänlig och expansiv del av Göteborgsregionen.

Hulebäcksgymnasiet byggdes 1995 och har ett mycket gott rykte i regionen. På Hulebäcksgymnasiet går idag ca 1 700 elever på tio olika gymnasieprogram, såväl yrkesprogram som högskoleförberedande. Skolan kännetecknas av engagerad personal, hög trivsel, bra resurser och nöjda elever. Vi har väl fungerande programarbetslag där de lärare som undervisar på ett program bildar arbetslag. Varje program har sin hemvist i skolan, där lärarnas arbetsrum ligger och där merparten av undervisningen sker.

Barn- och fritidsprogrammet är ett av skolans populära yrkesprogram med ett högt söktryck. Vi har nu ett intag på 22 elever till programmet och har både Pedagogisk inriktning och Fritid- och hälsa inriktning.

Vi har ett samarbete med SLS (Svenska livräddningssällskapet) där vi tillsammans erbjuder ett utbildningsupplägg som innebär att eleven kan läsa simlärarutbildning och poollivräddarutbildningen i kombination med programmets inriktningar. Detta möjliggör att elev kan bli anställningsbar som bad värd efter genomgången utbildning.

Nu ska en av våra lärare byta arbete och därför söker vi ny medarbetare till vårt arbetslag. På vår hemsida http://www.hule.harryda.se kan du läsa mer om skolan samt om Barn- och fritidsprogrammet och dess båda inriktningar.

ARBETSUPPGIFTER
Nu söker vi en lärare i Idrott och hälsa samt pedagogik till barn- och fritidsprogrammet.

Du kommer att tillhöra Barn- och fritidsarbetslaget och dela mentorskapet för en klass med en annan lärare. Tjänsten består av undervisning i idrott och hälsa samt BF-ämnen(pedagogik) i olika klasser men också i kombination med eventuellt andra ämnen, beroende på din kompetens.

Det ingår även APL-ansvar, vilket omfattar anskaffning av APL-platser samt besök på elevernas APL-platser.

KVALIFIKATIONER
Lärarutbildning med inriktning Idrott och hälsa och pedagogik, eller i kombination med annat ämne
Lärarlegitimation.

Vi ser gärna att du är en engagerad person som har en god samarbetsförmåga och en vilja att aktivt delta i skolans och arbetslagets utvecklingsarbete. Du bör vara van användare av IT, då alla elever och lärare har datorer och använder gemensamma digitala lärplattformer (Office365).

Vi söker dig som är tydlig, kreativ och trygg i ledarrollen. Du kan situationsanpassa ditt ledarskap och har lätt för att kommunicera med både vuxna och ungdomar. Du har en vilja och förmåga att skapa goda relationer med elever och personal.
Som person är det viktigt att du har en utpräglad samarbetsförmåga, stort hjärta och tålamod.

Stor vikt kommer att läggas vid personlig lämplighet.

Välkommen med din ansökan!

ÖVRIGT
Ansök senast 26/6, intervjuer kommer att ske fortlöpande.

Vi ser gärna att du söker tjänsten via Offentliga jobb. Om du önskar skicka din ansökan med brev tar vi emot den på adress:
Härryda kommun, Personalfunktionen, 435 80 Mölnlycke
Kom ihåg att ange referensnumret på den tjänst du söker.

Vi undanber oss vänligen men bestämt direktkontakt med bemannings- och rekryteringsföretag samt säljare av ytterligare jobbannonser. Härryda kommun har upphandlade avtal.

Dela detta jobb

Lärare i Idrott och hälsa och pedagogik till Hulebäcksgymnasiet i Mölnlycke

Härryda kommun