skoljobb.se

Lärare i idrott och hälsa Sörgårdsskolan

Regioner
Kategorier
Utgår

2021-04-15

Ansök nu

Lärare i idrott och hälsa Sörgårdsskolan

Arbetsplatsbeskrivning

Björnboda-Sörgårdsskolans verksamhet omfattar förskoleklass och grundskola 1–6 samt fritidshemmens verksamhet för ca 600 elever och 100 medarbetare. Skolorna ligger i villa- och radhusområdena Vinsta och Kälvesta med närhet till natur och gröna parker. Det finns goda kommunikationer med buss som ansluter till både tunnelbana och pendeltåg. Sörgårdsskolan är en F- 6 skola med en till två paralleller och ca 240 elever. Skolan har tre arbetslag som leds av en arbetslagsledare. I arbetslagen arbetar lärare, fritidspedagog och barnskötare. Skolans ledningsgrupp består av rektor, två biträdande rektorer för Björnbodaskolan, en biträdande rektor för Sörgårdsskolan och en administrativ chef. Skolans elevhälsoteam där rektor och biträdande rektorer ingår, består av kurator, skolsköterska, specialpedagoger, speciallärare, SVA-lärare och skolpsykolog. Båda skolorna har engagerad personal där kooperativt lärande, formativ undervisning, digitalisering och arbetet för elevens hela skoldag är prioriterade områden. Vår vision är att vara en bra skola för alla. För oss betyder det att vi har positiva förväntningar på eleverna, varandra och oss själva. Vårt inkluderande förhållningssätt och goda bemötande, där alla ska känna delaktighet genomsyrar vår verksamhet. För att arbeta för vår vision sätter vi dialogen, kollegialt lärande och elevhälsa i fokus.

Arbetsbeskrivning

Sörgårdsskolan söker inför höstterminen en legitimerad lärare med behörighet i idrott och hälsa. Tjänsten är 75 % och du kommer att undervisa elever i årskurserna 1–6 på Sörgårdsskolan. I tjänsten kan det även ingå att undervisa elever på Björnbodaskolan. Båda skolorna har egna idrottssalar. Du ansvarar för planering, dokumentation och utvärdering av undervisningen i idrott och hälsa. Du planerar och förbereder idrottsdagar och simskola. Du ingår i ett arbetslag med lärare i årskurs 4–6 och samarbetar med läraren i idrott och hälsa på Björnbodaskolan. Vi lägger fokus på kooperativt lärande, formativ undervisning, digitalisering, trygghet och arbetsro.

Kvalifikationer

Vi söker dig som är en engagerad pedagog inom ditt ämne. Du är väl insatt i skolans styrdokument. Du är trygg, bra på att organisera, kommunicera, skapar goda relationer och är alltid professionell i möten med elever, vårdnadshavare och medarbetare. Du är en tydlig ledare som ska vilja bidra med att utveckla verksamheten och skapa en positiv lärandemiljö med elevens perspektiv i fokus. Du skapar möjligheter så att alla elever kan delta utifrån sina förutsättningar. God samarbets-och initiativförmåga är egenskaper som vi värdesätter högt.

Övrigt

Intervjuer sker löpande. 

Dela detta jobb

Lärare i idrott och hälsa Sörgårdsskolan

Stockholms stad - Utbildningsförvaltningen