skoljobb.se

Lärare i idrott och hälsa till Lindeparkens gymnasiesärskola

Ansök nu

Lärare i idrott och hälsa till Lindeparkens gymnasiesärskola

 

Arbetsplatsbeskrivning

Vi är en gymnasiesärskola för elever med funktionsvariation. Skolan ligger centralt vid Skärholmens centrum med närhet till vacker natur och allmänna kommunikationer. På Lindeparkens gymnasiesärskola går ca 55 elever på våra nationella och individuella program. Vår profil Kultur och Hälsa genomsyrar verksamheten. Estetiska uttryckssätt, skapande arbetsformer, fysisk aktivitet och friluftsaktiviteter är framträdande. Vi erbjuder även korttidstillsyn (KTT) som bedrivs i skolans lokaler och med gemensam personal.

Vi utgår från elevens hela skoldag och planerar för balans mellan aktivitet och återhämtning. 

Arbetsbeskrivning

Som lärare i idrott och hälsa på Lindeparkens gymnasiesärskola möter du elever på både individuella och nationella programmet. Du ingår i ett arbetslag tillsammans med lärare och elevassistenter. Elevernas olika förutsättningar gör att individuell anpassning av undervisningen är viktig, ofta i samarbete med habiliteringen.

Tjänsten är ett vikariat. 

Kvalifikationer

Speciallärarexamen eller kurser inom specialpedagogik med inriktning mot utvecklingsstörning är meriterande liksom tidigare erfarenhet av att arbeta med ungdomar med intellektuell och fysisk funktionsnedsättning. Vi använder olika former av bildkommunikation och tecken som stöd vilket också är meriterande. 

På gymnasiesärskolan är lyhördhet, flexibilitet, framförhållning, planering och struktur av stor betydelse för att ge eleverna möjlighet att utvecklas utifrån sina förutsättningar i en trygg miljö. 

Som person är du lugn, flexibel och strukturerad. Du är lyhörd och anpassar undervisning och bemötande efter elevernas förutsättningar och förmågor. Du leder undervisningen i klassrummet i samarbete med assistenter och medarbetare. 

Dela detta jobb

Lärare i idrott och hälsa till Lindeparkens gymnasiesärskola

Stockholms stad - Utbildningsförvaltningen