skoljobb.se

Stockholm växer som aldrig förr. Våra ambitioner är höga. Nu söker vi dig som vill vara med och forma morgondagens Stockholm.

I våra skolor ska varje elev få möjlighet att nå toppen av sin potential. För att nå dit behöver vi de absolut bästa lärarna. 

Vill du vara med och bygga nytt?

Klicka här för att se en film, träffa rektor och höra hur det är att jobba på Anna Whitlocks gymnasium: https://www.youtube.com/watch?v=Hft0MLaGMqY&feature=youtu.be

Anna Whitlocks gymnasium kommer att bli stadens största gymnasieskola med ca 2200 elever fullt utbyggd och vi erbjuder de högskoleförberedande programmen ES, EK, NA, SA och TE, med tio olika inriktningar/profiler, varav två, Design och Life Science, kommer att finnas på flera program. 

Våra lokaler ligger på Hantverkargatan 29, nära stadshuset. Skolan startade i augusti 2018 med ca 700 elever i årskurs 1 och under läsåret 18/19 samt ht - 19 inhyses också hela Östra Real i våra lokaler p g a att deras skola renoveras. Anna Whitlocks gymnasium är en skola för bildning och innovation. Vår tids stora frågor, så som de uttrycks i de globala målen, kommer att genomsyra verksamheten. Vi är en skola med fokus på utbildning för hållbar utveckling.

Bildning beskriver ett sätt att vara och förhålla sig till omvärlden. Bildningsresan är livslång och gäller livets alla områden. Det förändrar vårt sätt att se på oss själva, varandra och världen.

På Anna Whitlocks gymnasium tillägnar sig eleverna en bildningsnivå som leder till självständighet, integritet och tillit till den egna förmågan.

Innovation förknippas med mod, kreativitet och att använda kunskaper för att våga och vilja ta initiativ till språng mot något nytt och okänt - att erövra handlingskompetens.

För att kunna förverkliga skolans identitet och profiler kommer skolan att ha ett nära samarbete med högskolor/universitet, organisationer och företag.

För att kunna arbeta mot skolans vision organiseras undervisning och lärande i programöverskridande undervisningsteam.

Elevernas arbetsvecka består av längre sammanhållna arbetspass som möjliggör andra arbetssätt och minskar splittringen av tid och innehåll för elever och lärare.

Skolan har omklädningsrum och ett antal utrymmen som är möjliga för aktiviteter inom idrott och hälsa.

Läs mer om skolan här: http://annawhitlocksgymnasium.stockholm.se

Välkommen med din ansökan!

Arbetsbeskrivning

Förutom undervisning i idrott och de uppgifter som är kopplade till det så kommer du tillsammans med dina kollegor att delta i och bidra till det roliga och utmanande arbetet med att starta och driva en helt ny skola. Till en början kommer stort fokus att ligga på att konkretisera och omsätta skolans vision till undervisning och lärande för våra elever.

Kvalifikationer

Vi söker dig som har lärarlegitimation med behörighet i idrott och hälsa för gymnasiet och har bifogat lärarlegitimation och behörighetsförteckning i din ansökan. Vi lägger stor vikt vid dina personliga egenskaper och att du har kompetens som innebär att du:

tänker innovativt när det gäller hur vi kan använda skolans lokaler och närområdet utomhus för idrottsaktiviteter och att planera bokningar av andra lokaler som krävs
bidrar med ett helhetsperspektiv på elevers hälsa och möjlighet till fysisk aktivitet för skolans elever
har ett stort intresse av att bygga upp en ny verksamhet med allt vad det innebär av flexibilitet, uthållighet och kreativitet med en holistisk syn på skolans verksamhet
är med och tar ansvar för hela skolans utveckling
har djupa och breda ämneskunskaper
ser som självklart att samverka med andra för att lyckas med ditt och skolans uppdrag
har ett stort engagemang i undervisning och arbetar för alla elevers utveckling
skapar en skapar en trygg lärandemiljö och har höga förväntningar på eleverna och deras förmåga att utvecklas
reflekterar över din praktik och hur den kan utvecklas genom utvärdering och tillämpning av aktuell forskning
är van att använda digitala verktyg både i undervisning och pedagogisk administration
strukturerar ditt arbete på ett effektivt sätt har tankar om hur skolans vision kan omsättas i undervisning och lärande
Mot bakgrund av ovanstående ser vi gärna sökande med både lång och kort erfarenhet av läraryrket.

Är du den vi söker?

Då välkomnar vi din ansökan, som för att vara komplett ska innehålla:

CV lärarlegitimation med behörighetsförteckning andra betyg och handlingar som styrker ditt CV personligt brev Vi kommer läsa ansökningar och påbörja intervjuer under ansökningstiden.

Övrigt

Vi ser mångfald som berikande och välkomnar alla sökande oavsett kön, könsöverskridande identitet eller uttryck, sexuell läggning, etnisk tillhörighet, religion, funktionsnedsättning och ålder.

Stockholms stad arbetar med kompetensbaserad rekrytering som syftar till att se till varje persons kompetens och därmed motverka diskriminering.

Inför rekryteringsarbetet har vi tagit ställning till rekryteringskanaler och marknadsföring. Vi undanber oss därför kontakt med mediesäljare, rekryteringssajter och liknande.

Anställningsform    Tillsvidareanställning
Anställningens omfattning    Deltid
Tillträde    190805
Antal lediga befattningar    1
Sysselsättningsgrad    50 %
Referensnummer    2019/3169
Legitimationskrav    Lärare
Utbildningskrav    Högskola/universitet

Lärare i idrott till Anna Whitlocks gymnasium

Regioner
Kategorier
Utgår

2019-05-29

Ansök nu

Dela detta jobb