skoljobb.se

Lärare i Ma/NO åk 4-6 till Blåklintskolan

Regioner
Utgår

2023-04-16

Ansök nu

Lärare i Ma/NO åk 4-6 till Blåklintskolan

Om arbetsplatsen

Vi finns till för dem som bor och verkar i Mjölby kommun. Med cirka 28 400 invånare möter vi dagligen människor i olika åldrar och livssituationer, från barnet på förskolan till våra äldre på vårdboendet, från enmansföretagare till stora internationella företag. Våra 2500 medarbetare hjälper, stöttar och servar människor på ett eller annat sätt under hela deras liv. Vill du också bli en av oss?

Blåklintskolan är en skola för elever från förskoleklass till skolår 9. Skolan är uppdelad i en F-3 del, där även fritidshem finns, en 4-6 del samt en 7-9 del med tillhörande fritidsgård. Skolan ligger centralt belägen i Mjölby med närhet till både bibliotek, simhall och grönområden. På Blåklintskolan möts dagligen ca. 550 elever och 85 medarbetare.

På Blåklintskolan vill vi fånga varje medarbetares unika förmåga att möta våra elever och färga vår verksamhet. Därför är du en flexibel person med ett stort driv, en positiv inställning och en föredömlig samarbetsförmåga. För att trivas i rollen som medarbetare på Blåklintskolan är det viktigt att man är en lagspelare. Vi värdesätter ett tillåtande klimat som karaktäriseras av värme, humor och respekten för alla individers egenvärde.

Vill du tillsammans med oss vara med och skapa en skola där alla kan och vill vara?

Arbetsuppgifter

Under nästkommande läsår 23/24 utökas Blåklintskolan med fler elever och klasser i år 4, vilket gör att vi söker nya medarbetare till verksamheten. Du kommer att jobba som ämneslärare i de ämnen du har behörighet i.

På Blåklintskolan åk 4-6 arbetar vi nära i årskursteam och en stor del av arbetet sker i årskursteam men även i ämneslag. Som lärare hos oss kommer du under läsåret 23/24 vara ämneslärare i två av våra klasser i år 4. Du kommer undervisa i de ämnen du har behörighet samt ha viss resurstid i de två klasser du undervisar.

Du kommer arbeta i ett tvålärarsystem del av din tid, vilket gör att du både har resurs på dina lektioner men även är resurs på dina kollegors lektioner. I din roll kommer du ha ett nära samarbete med övriga lärare som undervisar i teamet, ämneslärare och speciallärare.

Verksamhetens mål och uppdrag är att främja lärande där individen stimuleras att inhämta och utveckla kunskaper och värden. Skolan ska i samarbete med hemmen främja elevers allsidiga personliga utveckling till aktiva, kreativa, kompetenta och ansvarskännande individer och medborgare.

Läraren skall utifrån de mål som ställts upp verka för att eleverna skall få en så god utveckling som möjligt, såväl kunskapsmässigt som socialt, samt aktivt påverka och stimulera eleverna till att uppnå målen. Skapa undervisning som utifrån lärarens tolkning och förståelse möter kraven i skollag, läroplan, kursplan och ämnesplan. Vara ämneskunnig, handleda elever, planera och leda undervisning, bedöma och betygsätta kunskapsutvecklingen samt aktivt delta i skolans utveckling. Lärare åk 4-6 är verksam inom grundskolans verksamhetsområde och leds av rektor på skolan. I uppdraget ingår handledarskap.

Kvalifikationer

Du som söker är legitimerad lärare med behörighet för undervisning mot mellanstadiet. I din ämneskombination ingår matematik och NO-ämnen. Det är önskvärt att du har erfarenhet av undervisning.
Det är även önskvärt att du har god insikt i och kunskap om skolans styrdokument och på ett effektivt sätt kan använda dem i ditt dagliga arbete.

Du har god didaktisk och pedagogisk förmåga och kan därför leda och organisera ditt arbete för att skapa en god och lugn lärandemiljö åt våra elever under hela deras skoldag.

Som person är du trygg, flexibel, ansvarsfull och initiativtagande. Du behåller lugnet i stressade situationer, du tar ansvar för dina uppgifter och kan planera, organisera och prioritera ditt arbete på ett effektivt sätt. Relationsskapande är en viktig del av uppdraget liksom samarbete.

Vi erbjuder dig en dynamisk arbetsplats, präglad av det goda samarbetet och en tydlig flexibilitet. Inför hösten 2023 intensifierar vi arbetet med språk och kunskapsutvecklande arbetssätt på enheten, vilket kommer göra avtryck och färga hela vår organisation. Det är vår förhoppning att du vill vara med på vår resa och bidra till att göra oss till en bättre skola där alla elever vill och kan vara.

Anställningens omfattning

Anställningsform: Tillsvidareanställning

Omfattning: Heltid

Tillträde: 2023-08-08

Ansökan

Ansök senast: 2023-04-16

Referensnummer: C129835

Anställning

Antal annonserade arbetstillfällen:  1

Kontakt

Kontaktperson

Anna Ahlm
Rektor Blåklintskolan 4-6
010 - 234 63 73
070 - 316 21 87
anna.ahlm@mjolby.se

Facklig företrädare

Sveriges Lärare
Anneli Sjöstrand
0730-73 43 80
mjolby@sverigeslarare.se

Övrigt

Mjölby kommun tillämpar rökfri arbetstid.

Vi undanber oss all extern rekryterings- och annonseringshjälp i samband med denna annons.

Dela detta jobb

Lärare i Ma/NO åk 4-6 till Blåklintskolan

Mjölby kommun - Utbildningsförvaltning