skoljobb.se

logga

Lärare i Ma/NO/tk åk 7-9 till Ljungsbro skola

Regioner
Utgår

2021-12-19

Ansök nu

Lärare i Ma/NO/tk åk 7-9 till Ljungsbro skola

Om arbetsplatsen

Ljungsbro skola är en F-9 skola som ligger i centrala Ljungsbro, drygt 10 km från Linköpings centrum. Skolan inrymmer 550 elever från förskoleklass till årskurs 9. Skolans drygt 90 medarbetare arbetar ständigt med att utveckla undervisningen för att utveckla elevernas lärande maximalt. Elevens bästa är alltid i fokus och verksamheten präglas av engagemang, kreativitet, dynamik och glädje. Sedan höstterminen 2019 har verksamheten en heltidsmentor för respektive årskurs vilket innebär att undervisande lärare inte är mentorer utan har uppdrag som kontaktlärare för en klass i åk 7-9. Detta innebär ansvar för att delta i schemabrytande aktiviteter med tilldelad klass samt hålla utvecklingssamtal. Till höstterminen 2021 har Ljungsbro skola nyrenoverad tekniksal.

Arbetsbeskrivning

Som lärare i Ma/NO/tk ansvarar du för undervisningen i skolan genom att bidra till att läroplanens mål och intentioner förverkligas i verksamheten. Du ansvarar även för att planera, genomföra och dokumentera det pedagogiska arbetet i skolan. I tjänsten ingår att tillsammans med en kollega vara kontaktlärare för en klass med cirka 20 elever i åk 7-9. Du kommer att ingå i arbetslag för åk 7-9 och i ämneslag för NO/tk/ma. Arbetslagen och ämneslagen arbetar för att utveckla undervisningen och verksamheten genom en kollegial samverkan.

Kvalifikationer

Du som söker har lärarlegitimation med behörighet att undervisa i matematik, kemi, biologi, fysik och teknik för årskurs 7-9 eller har utbildning som arbetsgivaren bedömer likvärdig. Du har även tidigare erfarenhet av det pedagogiska arbete som uppdraget som lärare i årskurs 7-9 innebär. Du har en god kommunikativ förmåga i tal och skrift i det svenska språket. Detta för att du enligt läroplanen (Lgr11) ska organisera och genomföra arbetet så att eleven får stöd i sin språk- och kommunikationsutveckling samt ansvara för att varje elev kan använda det svenska språket på ett rikt och nyanserat sätt. 

I din roll som lärare har du goda kunskaper om skolans uppdrag och är väl bekant med läroplanen och övriga styrdokument. Utifrån det har du förmågan att anpassa din undervisning till eleverna och låter dem vara delaktiga i utformningen av undervisningen. På ett kvalitetsmedvetet sätt skapar du goda förutsättningar för elevens utveckling och lärande, samt dokumentationen av densamma. Som lärare är du en god förebild. Du är relationsskapande och samarbetar väl med de kontakter som förekommer i din yrkesroll anpassat till situationen. För att tjänsten ska gälla tillsvidare måste lärarlegitimation uppvisas, fram till dess gäller allmän visstidsanställning. Du som har en utfärdad lärarlegitimation samt behörighetsförteckning, vänligen bifoga dessa som filer tillsammans med dina ansökningshandlingar när du söker tjänsten. Är du utbildad lärare men ännu inte har ansökt om lärarlegitimation, vänligen bifoga utbildningsintyg. Är du under utbildning till lärare, bifoga studieintyg på hittills avslutade kurser vid högskola eller universitet.

Inget personligt brev i din ansökan

Linköpings kommun har valt att ta bort det personliga brevet ur rekryteringsprocessen. Istället ställer vi urvalsfrågor vid ansökan som ser till den sökandes motivation och intresse samt hur väl denne uppfyller tjänstens kravprofil. Målet är att skapa en mer inkluderande rekryteringsprocess och en effektiv kandidatupplevelse för dig som söker jobb hos oss.  

Information om tjänsten

Tillträde: 2021-11-08

Anställningsform: Tillsvidare

Sysselsättningsgrad: 100%

Antal lediga befattningar: 1

Ref. nr: 7664

Dela detta jobb

logga
Lärare i Ma/NO/tk åk 7-9 till Ljungsbro skola

Linköpings kommun