skoljobb.se

Du vill något. Det vill vi med! Hos oss går vi från vilja till handling så här har du alla förutsättningar att påverka och få saker gjorda. Vi lyssnar, hjälps åt och jobbar för att dra åt samma håll. Här finns möjligheterna för dig som vill skapa, bygga, förändra, uppleva och utvecklas. Helsingborg är staden för dig som vill något.

Högastenskolan växer och utvecklas.Till hösten har vi ca 570 elever i en dynamisk F-9-verksamhet. Vi bygger ut och bygger till. I augusti står en skinande ny byggnad för delar av vårt högstadium klar. I denna ska bland annat inrymmas en toppmodern No-labsal.
Skolan har trygghet och god stämning som kännetecken. Våra elever kommer från olika håll och vi ser mångfalden som berikande och som en styrka. Digitala verktyg blir en allt mera självklar beståndsdel i vårt arbete.

Hos oss förväntas du tänka nytt, vara modig och flexibel. Den inställningen ser vi som en viktig väg mot framgång.

En av våra duktiga lärare i Ma/No slutar. Vi ser oss därför om efter en entusiastisk pedagog som med de rätta ämnena kan komplettera vår framgångsrika lärarstab.

ARBETSUPPGIFTER
Tjänsten innebär att du arbetar som lärare i Matematik och No på grundskolans högstadium. Har du dessutom Teknik som sidoämne eller Teknik som förstaämne med ett annat sidoämne är du också intressant för oss.

Du ska tillsammans med dina kollegor ge allt för elevens bästa, vilket kräver tålamod, lyhördhet och entusiasm. Som lärare hos oss kommer du att planera och utvärdera undervisningen i samråd med såväl kollegor som elever. På skolan har vi ytterligare 8 Ma/No/Tk-lärare, varav 6 jobbar på högstadiet. Förutsättningarna för samarbete och ömsesidig inspiration är med andra ord goda.
I arbetsuppgifterna ingår också mentorskap och kontakter med vårdnadshavare.

Vi är en IKT-tät skola där alla elever har tillgång till ett eget verktyg, det är viktigt att du ser och utnyttjar de möjligheter som detta innebär. Vi förutsätter att din undervisning är såväl seriös som lustfyllt kreativ. Är du intresserad av att utveckla IKT-användningen i Ma/No/Tk och på skolan generellt, har du stora möjligheter i samarbetet med vår pigge och kreative IKT-pedagog.

Du arbetar tätt tillsammans med ett arbetslag som utmanar dig och låter dig växa.
Som anställd hos oss kommer du snabbt in i ett glatt gäng som skapar bra takhöjd. Förutom de sociala aktiviteter som skolledningen står för, arrangerar medarbetarna personalfester och After work-kvällar. Vi har en bra mix av inte bara elever, utan även av personal.
Vi ser till att du trivs!

KVALIFIKATIONER
Vi söker dig som är legitimerad lärare med behörighet i Matematik och No-ämnena. Det är meriterande om du dessutom har behörighet i andra ämnen. Framförallt teknik.

Det är viktigt för oss att du har erfarenhet av att undervisa, främst i Matematik och No, men som nyutexaminerad och sugen på de yrkesmässiga utmaningarna, är du naturligtvis också attraktiv. Vi betraktar yrkeserfarenhet utanför skolans värld som betydelsefull. Livserfarenhet är alltid nyttig. Därför är det också intressant för oss om du på olika sätt, yrkesmässigt eller akademiskt, praktiskt har arbetat med de ämnen som du ska undervisa i. Ledarerfarenhet i olika former och sammanhang, ser vi också som meriterande.

Du använder pedagogisk dokumentation som metod för att öka den egna medvetenheten om arbetet i skolan. För att utveckla din praktik analyserar och reflekterar du gärna, ofta tillsammans med kollegorna i arbetslaget.

Du gillar att använda modern teknik för att konstruera effektiva lärsituationer. Att utveckla elevernas kreativitet bland annat med hjälp av IKT-verktyg är för dig en betydande del i ett inkluderande arbetssätt. Det är en självklarhet för dig att följa forskning och nya pedagogiska rön för att utveckla undervisningen.

Som person är du öppen och kommunikativ i relation till elever, kollegor och föräldrar. Du är en varm och vuxen människa i bästa mening med stark personlig integritet. Utan att förlora riktningen mot de mål och värden som styr vår verksamhet, söker du nydanande och kreativa lösningar. Eleverna är alltid i fokus. Du vill utvecklas tillsammans med dem som du har ansvar för.

Som lärare i de naturvetenskapliga ämnena är det viktigt att du förmår möta och entusiasmera eleverna i det spännande och många gånger hårda arbete som studierna innebär. Kan du hantera den uppgiften är du som klippt och skuren för oss!

ÖVRIGT
Övrig facklig information:
Lärarnas riksförbund Telefon: 042-10 59 98

I Helsingborgs stad gillar vi olika. Vi strävar efter att våra medarbetare ska spegla våra invånare och värnar om det värde som jämn könsfördelning samt mångfald tillför våra verksamheter.

Tjänsten tillsätts under förutsättning att tjänsten inte behöver tas i anspråk för redan tillsvidareanställda medarbetare.

Om du blir erbjuden tjänst inom förskola och skola eller öppen fritidsverksamhet ska du uppvisa giltigt utdrag från polisens belastningsregister.

För att kvalitetssäkra rekryteringsprocess i Helsingborgs stad använder vi rekryteringsverktyget Visma Recruit. Därför ber vi dig att skicka in din ansökan via Visma Recruit genom att klicka på ansökningslänken i annonsen. Frågor om hur du ansöker och lägger in ditt CV ställer du till Visma Recruit 0771-693 693.

Då vi inför denna rekrytering redan tagit ställning till de rekryteringskanaler vi önskar använda undanber vi oss vänligen men bestämt att bli kontaktade för ytterligare erbjudanden om kompetensförmedling, annonserings- och rekryteringshjälp.

#LI-SFF

Välkommen med din ansökan!

Vill du veta mer? Följ länken nedan.

Lärare i Ma/No/Tk sökes till Högastensskolan!

Ansök nu

Dela detta jobb