skoljobb.se

Stockholm växer som aldrig förr. Våra ambitioner är höga. Nu söker vi dig som vill vara med och forma morgondagens Stockholm.

2017 började de första eleverna på Stockholm Stads nya gymnasieskola på Södermalm, P A Fogelströms gymnasium, och sommaren 2018 flyttade vi in i våra anrika och nyrenoverade lokaler på Stigbergsgatan 26. Från och med höstterminen 2018 tar vi in tre klasser på Naturvetenskapsprogrammet och fyra klasser på Ekonomiprogrammet, och full storlek med totalt 21 klasser når vi 20/21.

Nu söker vi dig med legitimation i matematik kombinerat med engelska, ekonomi eller spanska som vill arbeta i en skola med en mycket kompetent personalgrupp och en tydlig skolidé som genomsyrar det dagliga arbetet. 

Vi är en skola med höga förväntningar på elevernas måluppfyllelse och ett starkt fokus på det högskoleförberedande uppdraget. Vi har i intervjuer med lärosäten identifierat områden som eleverna särskilt behöver utveckla för att underlätta övergången till högre studier, och arbetar genomgående för att stärka eleverna inom dessa områden.

Vår övertygelse är att detta kräver att vi målmedvetet jobbar tillsammans med en treårig progression, samtidigt som vi når kunskapskraven i de enskilda kurserna. Vägen dit går dels via kunniga och självständiga pedagoger i klassrummet och dels via samverkan i hela personalgruppen. Det kommer med andra ord att förväntas av dig att du både är en självklar ledare i klassrummet och en självklar kugge i vårt gemensamma maskineri.

Vi tror att eleverna, för att kunna sålla och dra slutsatser i en allt mer informationsrik värld, mer än någonsin behöver grundläggande teoretiska kunskaper och en välgrundad förståelse för vad fakta är. Därför skall vi alla på P A Fogelströms gymnasium vara sakliga och opartiska samt både uppvisa och kräva ett vetenskapligt förhållningssätt.

Stor vikt läggs vid personliga egenskaper som samarbetsförmåga och lösningsfokus, samtidigt som ämneskunskaper och läraruppdraget i det egna klassrummet är centralt.

Välkommen med din ansökan!


Stockholms stad arbetar med kompetensbaserad rekrytering som syftar till att se till varje persons kompetens och därmed motverka diskriminering.

Inför rekryteringsarbetet har vi tagit ställning till rekryteringskanaler och marknadsföring. Vi undanber oss därför kontakt med mediesäljare, rekryteringssajter och liknande.

Anställningsform    Tillsvidareanställning
Anställningens omfattning    Heltid
Tillträde    2019-08-07
Antal lediga befattningar    1
Sysselsättningsgrad    100
Referensnummer    2019/3130

Kontakt    
Thomas Lejdemalm, 0768250569
Facklig företrädare    
Henrik Swärd, LR, 0761232977
Legitimationskrav    Lärare
Utbildningskrav    Högskola/universitet

Lärare i matematik och annat ämne till P A Fogelströms gymnasium

Regioner
Kategorier
Utgår

2019-05-28

Ansök nu

Dela detta jobb