skoljobb.se

logo

Lärare i matematik och /eller svenska som andraspråk till lärcentrum Anstalten Borås

Företag Kriminalvården
Regioner
Utgår

2022-08-18

Ansök nu

Lärare i matematik och /eller svenska som andraspråk till lärcentrum Anstalten Borås

Arbetsplatsbeskrivning

Kriminalvården växer – vi bygger nytt, bygger om och bygger till och söker nu nya medarbetare. Vårt viktigaste mål är att minska återfall i brott – att bryta den onda cirkeln. Lyckas vi med det blir samhället tryggare och säkrare för alla. Vi är den myndighet som ansvarar för anstalter, frivård, häkten och klienttransporter.

Arbetsbeskrivning

Som lärare inom Kriminalvården är du placerad på anstalt och arbetar i tre funktioner; som ämneslärare för lokala studerande, som ämneslärare för studerande på distans, samt som pedagogisk handledare lokalt för dem som har sin ämneslärare på annat lärcentrum. Detta gör att du i ditt uppdrag har kontinuerlig kontakt med och samarbetar med lärare över hela landet, med rektorer, studie- och yrkesvägledare och med personal på den lokala anstalten. 

Studierna är individbaserade enligt individuella studieplaner. Antagning sker varje vecka och det gör att kurser startar kontinuerligt efter den enskildes behov. Utbildning är en av de lokala verksamheter som kan ingå i klientens sysselsättning och påverkas av anstaltens och myndighetens säkerhetsvillkor. 

Modellen med lärare på varje anstalt säkrar kontinuiteten för klienterna när de flyttar mellan olika anstalter och gör utbildningen tillgänglig över hela landet. Ledorden för Kriminalvårdens vuxenutbildning är kvalitet, likvärdighet, kontinuitet och rättssäkerhet.

 

Kvalifikationer

I din roll som lärare är du en skicklig pedagog med vilja och förmåga att motivera, entusiasmera och leda studerande att nå sina mål. Du är tydlig och engagerad i ditt arbete och har god förmåga att skapa struktur och systematik. Arbetet bedrivs både självständigt och i nära samarbete med kollegor, varför god samarbets- och initiativförmåga är viktiga egenskaper liksom att du kan arbeta självständigt.

För oss är det viktigt att du delar Kriminalvårdens grundläggande värderingar om en human människosyn, respekt för individen samt tron på människans vilja och förmåga att utvecklas. Du är även medveten om och har förståelse för hur bakgrund, kultur och grupptillhörighet påverkar dig själv och andra. Vidare förväntas du med ditt förhållningssätt bidra till att alla blir likvärdigt bemötta. Vi lägger stor vikt vid personlig lämplighet.

Vi söker dig som har
• Lärarexamen och legitimation med ämnesbehörighet i ett eller flera av följande ämnen: matematik och/eller svenska som andraspråk. I matematik räcker det med grundskollärarexamen. I svenska som andraspråk krävs gymnasielärarexamen 
• Goda kunskaper i svenska språket i såväl tal som skrift 

Det är meriterande om du har
• Specialpedagogisk utbildning 
• Erfarenhet av kommunal vuxenutbildning/SFI från det offentliga skolväsendet 
• Erfarenhet av att undervisa på distans 
• Relevanta språkkunskaper 

Anställningens omfattning

Anställningsform: Tillsvidareanställning

Erfarenhet: Erfarenhet krävs

Omfattning: Heltid

Varaktighet: Tillsvidare

Tillträdesdatum snarast enligt överenskommelse. Vänligen bifoga din lärarlegitimation med behörighetsförteckning i din ansökan.

Ansökan

Ansök senast: 2022-08-18
Referensnummer: C92037
Du är välkommen att söka:

Ansökan görs digitalt via rekryteringsverktyget Visma Recruit

Lön

Löneform: Månadslön 
Individuell lönesättning. Provanställning kan komma att tillämpas.

Anställning

Antal annonserade arbetstillfällen: 1

Arbetstid: Dagtid

Kontakt

Kontaktperson

Annika Ekelund
Rektor Vuxenutbildning Region Väst
011-4963379
0768069275

Lars Alexandersson
Tf rektor, region Väst
0522-681427

Fackliga företrädare

Lars Jonsson
Saco-S
011-4963657

Olof Carlstein 
SEKO
077-22 80 800

Urban Karlsson
OFR
0521-74 25 82

Övrigt

Vi ställer höga krav på våra medarbetares säkerhets- och sekretessmedvetande. 
Säkerhetskontroll kommer att föregå beslut om anställning. Vissa befattningar är placerade i säkerhetsklass och då kommer en säkerhetsprövning med registerkontroll att genomföras innan beslut om anställning fattas. 

Kriminalvården strävar efter en jämn könsfördelning och ökad mångfald. 

För att skicka in din ansökan, klicka på ansökningslänken i annonsen. Frågor om hur du ansöker och lägger in ditt CV ställer du direkt till Visma Recruit 0771- 693 693. Frågor om specifika jobb besvaras av den kontaktperson som anges i annonsen. Vi tar inte emot ansökningar i pappersform eller per e-post. 

Vi undanber oss vänligen men bestämt direktkontakt med bemannings- och rekryteringsföretag samt försäljare av rekryteringsannonser. Kriminalvården har upphandlade avtal. 

Dela detta jobb

logo
Lärare i matematik och /eller svenska som andraspråk till lärcentrum Anstalten Borås

Kriminalvården