skoljobb.se

logga

Lärare i musik till Folkungaskolans gymnasium

Regioner
Kategorier
Utgår

2022-06-29

Ansök nu

Lärare i musik till Folkungaskolans gymnasium

Om arbetsplatsen

Folkungaskolan är en kombinerad grund- och gymnasieskola belägen i centrala Linköping på bekvämt gångavstånd från city. Totalt finns ca 1500 studerande, varav ca 750 i grundskola och 750 inom gymnasieskolan, samt 180 anställda på skolan. Vi strävar ständigt efter att utveckla vår skola för att skapa möjlighetet för både elev och personal att utvecklas i sitt lärande. Som nyanställd får du en introduktionsplan för att skapa bästa förutsättningar att komma in i arbetet och bli en del av "folkungaandan". 

På grundskolan åk 4-9 har vi elever som går i musikprofil. I årskurs 7-9 har vi dessutom profiler i dans och konst- och design, samt inriktningar för musikproduktion, science och hem- och konsumentkunskap. Gymnasiet har samhällsvetenskapligt program, ekonomiskt program och estetiskt program med musikinriktning. 

Folkungaskolan är en stor skola men med en unik sammanhållning. Skolan präglas av en härlig stämning där alla, såväl elever som personal, bidrar till engagemang och gemenskap.

Arbetsbeskrivning

Vi söker nu dig som vill undervisa i instrument, med betoning på sång och ensemble, på det estetiska programmet med inriktning musik på gymnasiet.

Som lärare på Folkungaskolans gymnasium skapar du förutsättningar för lärande och utveckling mot målen för verksamheten. Du planerar, genomför och utvärderar undervisningen. Vidare arbetar du kontinuerligt med att bedöma måluppfyllelsen samt kommunicera detta med eleven. Du deltar i ämneslagsarbete och förväntas samarbeta med kollegor. 

Kvalifikationer

Du är legitimerad lärare med behörighet att undervisa på gymnasienivå i ämnet musik. Du har gärna även tidigare erfarenhet av det pedagogiska arbetet som uppdraget som ämneslärare i skolan innebär. 

I din roll som lärare är du trygg i dig själv samt kan skilja på det personliga och professionella. Du är relationsskapande och samarbetar väl med de kontakter som förekommer i din yrkesroll anpassat till situationen. Du arbetar bra med att analysera komplexa frågor och löser dem på ett systematiskt sätt.

Du har god förmåga att förmedla ditt budskap till andra utifrån deras olika förutsättningar samt gör det på ett tydligt sätt. Vidare är du noggrann och väl medveten om mål och kvalitetsstandards och ser till att de uppfylls. Du har god förmåga att leda och motivera andra samt skapar engagemang och delaktighet.

Information om tjänsten

Tillträde: 2022-08-09

Anställningsform: Tidsbegränsad anställning under läsår 22/23

Sysselsättningsgrad: 80-100%

Antal lediga befattningar: 1

Ref. nr: 9424

I denna ansökan bifogar du inget personligt brev

Dela detta jobb

logga
Lärare i musik till Folkungaskolans gymnasium

Linköpings kommun