skoljobb.se

Lärare i samhällskunskap

Företag Lunds kommun
Regioner
Utgår

2019-04-24

Ansök nu

Lärare i samhällskunskap

Lund skapar framtiden – med kunskap, innovation och öppenhet! Vi vågar tänka stort, visa handlingskraft och med tillit låta nya idéer växa till hållbara lösningar. Vill du vara med och skapa framtiden med oss?

Strax öster om Lunds centrum ligger Gymnasieskolan VIPAN, Lunds enda kommunala yrkesskola.

Gymnasieskolan Vipan har c:a 1 100 elever fördelade på Barn- och Fritidsprogrammet, Byggprogrammet, Gymnasiesärskolan, Handelsprogrammet, Hotell- och turismprogrammet, Introduktionsprogrammet, Restaurang- och livsmedelsprogrammet, VVS- och Fastighetsprogrammet samt Vård- och Omsorgsprogrammet. Vipan präglas av god stämning och stort engagemang både hos elever och personal.

Skolans fokusområden är: Individ, Kunskap och Omvärld. Vi är måna om att både personal och elever ska känna delaktighet i allt som rör verksamheten.

Läs mer om gymnasieskolan Vipan på vår hemsida: www.lund.se/vipan

Om du blir erbjuden anställning kommer vi att vilja se ett utdrag ur belastningsregistret.

Med hänsyn till medarbetares, kollegors, kunders och brukares hälsa tillämpar Lunds kommun rökfri arbetstid.

ARBETSUPPGIFTER
Vill du vara en del av Gymnasiskolan Vipan? Vi söker en kollega som från hösten är en del av arbetslag och ämneslag med fokus på elevernas utveckling. Undervisningen ligger dels på våra nationella program men även på introduktionsprogram där eleverna läser grundskolans kurser.
Som lärare arbetar du med planering, undervisar och följer upp elevernas kunskapsutveckling. Du ansvarar för att anpassa undervisningen så att eleven kan delta utifrån sina förutsättningar. På Gymnasieskolan Vipan arbetar vi med att stimulera elevernas nyfikenhet och lust att lära och att eleverna utvecklas optimalt utifrån sina förutsättningar.
Tjänsten är i två delar där den ena delen är ett vikariat under höstterminen och den andra är en tidsbegränsad tjänst under läsåret 2019-2020.

KVALIFIKATIONER
Vi söker legitimerad lärare med behörighet att undervisa i samhällskunskap på gymnasial nivå. Vi ser även gärna att du har behörighet att undervisa i ytterligare SO- ämnen på grundskolan. Du har god kunskap om styrdokumenten och en väl utvecklad samarbetsförmåga och förmåga att bygga relationer med kollegor, elever och vårdnadshavare.
Vi ser gärna sökande som representerar den bredd av elever vi har på programmet och som kan bidra i vårat arbete med normkritiskt tänkande. Lösningsfokus och tydlig struktur är värdefullt för att arbetet med eleverna ska vara framgångsrikt. Som stöd kommer du ha ett entusiastiskt ämneslag, ett engagerat elevhälsoteam och fantastiska elever.
Vi kan erbjuda dig ett stimulerande, varierande och spännande arbete i en dynamisk miljö.
Sökande kallas löpande för intervju och vi ser fram emot din ansökan!

ÖVRIGT
Tjänsten tillsätts under förutsättning att den inte behöver tas i anspråk av redan anställda i kommunen.

Anställningsvillkor enligt avtal.
Om du blir erbjuden anställning kommer vi att vilja se ett utdrag ur belastningsregistret.

I Lunds kommun vill vi ha mångfald i arbetslivet. Vi välkomnar sökande med olika etniska bakgrunder.

Med hänsyn till medarbetares, kollegors och elevers hälsa tillämpar Lunds kommun rökfri arbetstid.

Lunds kommun arbetar efter en strukturerad modell för rekrytering och annonsering. Vi undanber oss därför ytterligare kontakt med media-/annonsförsäljare, rekryteringssajter och liknande.

Dela detta jobb

Lärare i samhällskunskap

Lunds kommun