skoljobb.se

Lärare i samhällskunskap och entreprenörskap till Jobbcenter

Företag Bodens kommun
Regioner
Utgår

2019-07-28

Ansök nu

Lärare i samhällskunskap och entreprenörskap till Jobbcenter

Bodens kommun är en modern småstad med 28 000 invånare. I Boden lever vi närhetsliv. Med det menar vi det liv där du har nära till allt som är viktigt och lite till.

Att arbeta i Bodens kommun är att vara nära Bodensarnas föränderliga vardag. Detta innebär möjligheter och utmaningar där vägen fram kan vara mod att våga. Vi har en stark våga prova-kultur där stödet från kompetenta kollegor och chefer finns nära. Här får du ett stort förtroende i en fantastisk miljö och möjlighet att utveckla dig själv och andra.

Arbetsmarknadsförvaltningens främsta uppgift är att kraftsamla och samarbeta kring individer som behöver stöd på sin väg till och i studier, sysselsättning och arbete. Verksamheterna arbetar genom individuellt stöd och med positiva förväntningar på individen. Inom Arbetsmarknadsförvaltningen möter vi många ungdomar, nyanlända bodensare och personer med funktionsvariation, men vi finns till för alla som önskar vår hjälp inom vuxenutbildning, arbetsmarknadsfrågor, flyktingmottagande och andra integrerande samhällsinsatser. Vårt mål är att stötta ungdomar och vuxna mot ett meningsfullt yrkesliv och en egen försörjning.

Vill du veta mer om hur det är att jobba i Bodens kommun? Då kan du läsa mer här: www.boden.se/jobbaiboden

ARBETSUPPGIFTER
JobbCenter söker en nyfiken och drivande gymnasielärare som vill utveckla det arbetsplatsnära lärandet. Som lärare på JobbCenter ska du arbeta utifrån en helhetssyn på individen och bidra till utveckling av utbildning som ger ett snabbt inträde i arbete eller vidare studier. Du jobbar med modern pedagogik och nyttjar tekniken till utveckla lärande organisationer för att bidra till individens utveckling. Du ingår i ett multikompetent team av personer som arbetar med olika former av arbetsmarknadsinsatser. Arbetet förutsätter att du har tilltro och tillit till individens egna förmåga och organisationernas välvilja att utvecklas. För att lyckas behöver du ha ett positivt förhållningssätt till innovation och teknologi.

Förvaltningen har flera spännande utmaningar de närmaste åren. Ett förvaltningsgemensamt uppdrag är att minska arbetslösheten i kommunen. I arbetet kommer du att samverka internt med förvaltningens alla olika verksamheter samt med olika externa myndigheter och organisationer som arbetsförmedlingen, försäkringskassan, andra kommunala förvaltningar, det lokala näringslivet med flera.

KVALIFIKATIONER
Vi söker en lagspelare som har ett stort intresse för arbetsmarknads- och utbildningsfrågor. Du är van vid att självständigt organisera ditt arbete och du är trygg i dig själv och har en god förmåga att skapa energi och engagemang.
• Du är utbildad gymnasielärare med inriktning samhällskunskap och entreprenörskap och har erfarenhet av vuxenpedagogik och arbetsplatsförlagt lärande.
• Du har kunskap och erfarenhet om IT pedagogik och är intresserad av ny teknologi och utvecklande av onlineundervisning enligt LMS (eng. learning management system)
• Du har erfarenhet av olika webbaserade kursmiljöer för kommunikation mellan lärare och elever.
• Det är meriterande är om du har erfarenhet av att jobba med arbetsmarknadsfrågor, kompetensförsörjning och matchning.
Som person har du en god förståelse för hur människor tar till sig kunskap och för människors olika förutsättningar. Du är lyhörd och har förmåga att anpassa ditt sätt att förmedla ditt budskap till mottagaren. Du värdesätter olikheter och förstår hur bakgrund, olika kulturer och grupptillhörigheter kan påverka en själv och andra. Du är självgående, men har samtidigt lätt för att arbete tillsammans med andra och skapar delaktighet och entusiasm i arbetet. Du ser din roll men ser till hela verksamhetens bästa i agerande och beslut. Du är mål och resultatorienterad men har även förmåga att förändra inriktning om målen ändrar sig.

ÖVRIGT
Vi värdesätter en jämn ålders- och könsfördelning samt mångfald inom alla yrkesområden.
Vi har rökfri arbetstid och vi erbjuder en friskvårdstimme i veckan.
Följ oss gärna på Facebook och Instagram

När du söker jobb hos oss vill vi att du använder vårt e-rekryteringssystem. Support i e-rekryteringssystemet kan du få via 0771-693 693 Frågor om tjänsten besvaras av kontaktpersonerna i annonsen.

Vi tackar vänligt men bestämt nej till all kontakt med mediesäljare, rekryteringssajter och liknande.

Dela detta jobb

Lärare i samhällskunskap och entreprenörskap till Jobbcenter

Bodens kommun