skoljobb.se

Vi som arbetar i Lysekils kommun har några av Sveriges viktigaste jobb – vi gör skillnad i människors vardag och bygger ett samhälle för alla. Vårt jobb är att ge invånarna i Lysekils kommun service, stöd och hjälp och tillsammans utvecklar vi verksamheten.

Ett liv i Lysekils kommun är ett liv nära havet och naturen – här finns möjlighet till både eftertanke och äventyr i en av Bohusläns vackra kustkommuner. På www.livetilysekil får du veta mer om hur ett liv i vår kommun kan se ut.

Vår vision: Lysekils kommun är en hållbar och attraktiv kommun året runt som kännetecknas av kreativitet och framtidstro. Lysekil är en självklar mötesplats och ledande inom maritima näringar.

Beskrivning
I Lysekil finns en samlad särskola med en rektor för elever i både grundsärskola, gymnasiesärskola och för elever i särskild undervisning för vuxna.

Idag finns ca 25 elever i verksamheten.

Som lärare hos oss kommer du att arbeta tillsammans med en dynamisk personalgrupp bestående av både lärare och elevassistenter. Flertalet av lärarna kombinerar arbetet med studier till speciallärare med inriktning mot utvecklingsstörning och det kollegiala lärandet med pedagogiska samtal, utmaningar och inhämtande av ny vetenskaplig kunskap genomsyrar vår vardag. Du kommer, tillsammans med oss, att vara en viktig del i den spännande och utmanande förbättringsarbetet som sker inom särskolan. Ett av våra förbättringsområden är det systematiska kvalitetsarbetet där vi tillsammans tagit fram dokument som är anpassade till vår verksamhet och som skapar möjligheter att systematiskt och kontinuerligt följa upp verksamheten, analysera resultat i förhållande till de nationella målen och utifrån det planera och utveckla elevernas utbildningen och vår undervisning.

Vi organiserar oss i arbetslag, med arbetslagsledare som ingår i särskolans ledningsgrupp och söker nu en engagerad lärare med behörighet att arbeta inom särskolans verksamhetsområden.

Arbetsuppgifter 

I ditt arbete ingår undervisning av elever och handledning av elevassistenter som arbetar nära eleverna. Undervisningen kommer i huvudsak att ske inom ämnesområden och i gymnasiesärskolans individuella program. Du kommer att dela ansvar och leda arbetet tillsammans med övriga lärare och elevassistenter. Du kommer att delta i förbättringsarbetet som pågår och vara en del av ett team med gemensamt ansvar om elevernas lärande och välbefinnande. Du har erfarenhet av digitala hjälpmedel och lärverktyg samt Alternativ kommunikation (AKK).

Du kommer att tillsammans med övrig personal ha en stor frihet och ett ansvar att planera och bedriva undervisning.Varje pedagog förväntas ha en holistisk syn på elever med syfte att utveckla deras kunskaper och färdigheter för att skapa möjligheter till ett innehållsrikt och meningsfullt liv samt för att de ska kunna nå de nationella målen.

Verksamhet byggs utifrån ett praktiskt pedagogiskt arbetssätt, som syftar till att skapa en tydliggörande och förutsägbar miljö med utgångspunkt i gällande styrdokument.

Kvalifikationer

Du har förskollärarexamen/lärarexamen/speciallärarexamen med inriktning utvecklingstörning eller likvärdig utbildning/erfarenhet och är väl förankrad i särskolans värdegrund och styrdokument. Du ska vara en tydlig ledare och ha förmågan att kunna leda både elever och handleda vuxna. Då digitala verktyg är en naturlig del i vår vardag bör du kunna vara förtrogen med IKT och kunna använda detta både i undervisning och som arbetsredskap. Din sociala och goda samarbetsförmåga är ett utmärkande drag.

Det är en merit om du har erfarenhet av arbete med elever med olika grader av utvecklingsnivå, med autismspektrum samt kunskaper inom alternativ kommunikation.

Vi förutsätter att du har goda kunskaper i svenska, både muntligt och skriftligt. Vi vill även att du har körkort.

Mycket stor vikt kommer att läggas vid personlig lämplighet.

Villkor

Anställningen är ett vikariat under läsåret 2018/2019.

Före anställning ska;
• för pedagogiska tjänster lärarlegitimation/examensbevis/studieintyg lämnas in,
• giltigt utdrag ur polisens belastningsregister lämnas in eller visas upp, beroende på skolform. Tänk på att det kan ta tid att få utdraget så beställ det gärna i god tid för att rekryteringsprocessen inte ska fördröjas.

 Välkommen med din ansökan!

Vi arbetar aktivt med mångfald för att tillvarata de kvaliteter som sökande med olika bakgrund har.

Till bemannings- och rekryteringsföretag och till dig som är försäljare: Vi undanber oss vänligen men bestämt direktkontakt med bemannings- och rekryteringsföretag samt försäljare av ytterligare jobbannonser.

Lärare i särskolan

Företag Lysekils kommun
Regioner
Kategorier
Utgår

2018-06-29

Ansök nu

Dela detta jobb