skoljobb.se

Lärare i SFI

Företag Lernia
Regioner
Kategorier
Utgår

2019-02-28

Ansök nu

Lärare i SFI

Arbetsuppgifter

Lernia Utbildning i Helsingborg söker nu en lärare i SFI för vuxna som vill vara med och göra skillnad! Vi söker dig som har vilja och förmåga att arbeta med människor och som trivs med att arbeta i ett team av medarbetare.         

Lernia Utbildning erbjuder utbildnings- och matchningstjänster till individer via arbetsförmedlingar, kommuner och myndigheter. Vi arbetar med uppdrag som innebär en yrkes- och kompetensinventering av arbetssökande med målet att de ska få ett arbete, praktikplats eller studier. Våra uppdrag riktar sig dels till nyanlända och dels till långtidsarbetslösa. Nu söker dig med både språkkompetens och energi till vår verksamhet i Helsingborg! Våra studerande efterfrågar intensiv och effektiv undervisning som leder till god kommunikativ kompetens i svenska. Dina arbetsuppgifter blir att planera, genomföra och följa upp utbildningar inom området.

Du kommer att få träffa deltagare från många olika kulturer och faser i livet. Arbetet innebär även viss administration och annat kontorsarbete.  

Formell kompetens

Du som söker tjänsten har lärarexamen och minst 30 hp (20 p) i svenska som andraspråk.

Din bakgrund

Vi ser gärna att du har pedagogisk erfarenhet och utbildning samt intresse för vuxnas lärande. Vi värdesätter interkulturell kompetens. Erfarenhet av coachning och utbildningsverksamhet är bra om du har, men inget krav.

Att du har god datorvana är en förutsättning då delar av kommunikationen med deltagarna sker via en lärportal på internet. 

Personliga egenskaper

Vi vill att du har stor energi och glädje, att du vill arbeta med människor från olika samhällsskikt och kulturer. Vi lägger stor vikt vid dina personliga egenskaper, där rätt inställning är av avgörande betydelse. Det är viktigt att du verkligen brinner för att deltagarna ska lyckas och få ut mesta möjliga av sin tid hos Lernia. Du ska se möjligheter, har mycket god pedagogisk förmåga och gillar när det händer mycket omkring dig. Vi söker dig som kan tänka i nya banor och är ansvarstagande som person. Vi ser gärna att du är utåtriktad, kreativ och lösningsfokuserad. Du ska arbeta för att skapa trivsel och gemenskap och kommer att fungera som mentor för våra deltagare.          

Eftersom rollen innefattar aktiv dialog med deltagare, kollegor och chef är det viktigt att du är kommunikativ och trivs med samarbete. Du känner dig bekväm med tekniska hjälpmedel och digitala plattformar. Som person har du även förmåga och vilja att utveckla människor och tillämpa olika pedagogiska metoder. Du är duktig på att samarbeta men även att ta egna beslut samt skapa och vårda kundrelationer.      

Eftersom deltagarna har ett individuellt studieupplägg och varierande behov ska du kunna arbeta självständigt och med stor flexibilitet.

Du som söker tjänsten ska ha ett starkt engagemang och intresse för människor i förändring och med varierande förutsättningar.

Anställningsform/Omfattning/Tjänstgöringsort

Tillsvidare på heltid/deltid med placering i Helsingborg.

Tillträdesdag

Enligt överenskommelse.

Information

Om du vill veta mer är du välkommen att kontakta verksamhetschef Kristina Buhre;
Tel: 072-2547173 eller mail: kristina.buhre@lernia.se

Rekryteringen sker löpande vilket innebär att tjänsten kan komma att tillsättas innan sista ansökningsdatum, så ansök omgående.

Du är varmt välkommen med din ansökan till ett arbete och kunskapsföretag, där du har chans till en karriärutveckling tillsammans med våra övriga entusiastiska medarbetare.

Besök gärna www.lernia.se.

Dela detta jobb

Lärare i SFI

Lernia