skoljobb.se

Lärare i Slöjd och ev annat ämne, Ängskolan

Ansök nu

Lärare i Slöjd och ev annat ämne, Ängskolan

Det finns få kommuner i Sverige som kan matcha Marks kommun. Vi har något så ovanligt som en mycket stabil ekonomi och vi växer på alla håll och kanter. Här finns ett rikt näringsliv med världskända företag i olika branscher – med plats för fler att förverkliga sina drömmar. I Mark finner du hög livskvalitet, trygghet för alla och fantastiska naturupplevelser. Hos oss bjuds du på undersköna miljöer bland dalgångar och sjöar samt ett rikt föreningsliv. Till Mark är det alltid nära från Göteborg, Borås och Varberg. Vi hoppas att just du är talangen som tillsammans med oss utvecklar och bygger en hållbar kommun för framtiden. Det här är därför mer än en jobbannons – det är ett erbjudande om ett bättre liv präglat av utveckling och laganda.

Ängskolan är en högstadieskola med 5-6 paralleller. Skolan ligger i centrala Skene men tar emot elever från hela kommunen.
Skolan är organiserad i tre arbetslag med blandade årskurser. På Ängskolan satsas mycket på idrott och många elever väljer det som elevens val.
Skolan har ca 50 duktiga och engagerade lärare. På skolan finns en utvecklad elevdemokrati som vi kallar FORUM.


ARBETSUPPGIFTER
På Ängskolan går cirka 450 elever i årskurs 7-9.
I ditt arbete som lärare hos oss ingår ansvar för planering, genomförande, dokumentation samt utvärdering av verksamheten.

Ditt uppdrag är att tillsammans med dina kollegor skapa förutsättningar för elevers kunskapsutveckling att nå läroplanens och kursplanens mål. Du planerar, genomför och utvärderar det pedagogisk arbetet samt arbetar för en trygg och stimulerande lärandemiljö.

Sedvanliga arbetsuppgifter vid undervisning i slöjd. Mentorskap för cirka 15 elever.

KVALIFIKATIONER
Vi söker dig som är legitimerad lärare. Du som har lärarexamen men saknar legitimation anställs på tidsbegränsad anställning enligt skollagen.

Som person har du god samarbetsförmåga och tycker om att arbeta i arbetslag. Du är en reflekterande lärare med gedigna didaktiska kunskaper och insikt i läroplanen. Du har ett inkluderande arbetssätt och vi utgår från att du är lärare för att du själv tycker om att lära dig nytt.

Du är en förebild och ser förtroendefulla relationer samt höga förväntningar på eleverna som en utgångspunkt för framgångsrikt lärande. Din undervisning kännetecknas av balans mellan en tydlig pedagogisk planering och ett utrymme för elevernas initiativ och frågeställningar. Du behöver ha goda kunskaper i IKT.

ÖVRIGT
Marks kommun som arbetsgivare ska främja lika rättigheter, skyldigheter och möjligheter för alla medarbetare och värdesätter de kvaliteter som mångfald och en jämn könsfördelning kan tillföra verksamheten.

Vi undanber oss vänligen men bestämt kontakt med bemannings- och rekryteringsföretag samt försäljare av ytterligare jobbannonser.

Dela detta jobb

Lärare i Slöjd och ev annat ämne, Ängskolan

Marks kommun