skoljobb.se

Lärare i SO/En på Pershagenskolan

Regioner
Utgår

2018-10-22

Ansök nu

Lärare i SO/En på Pershagenskolan

En dag på jobbet 
Du planerar, genomför och utvärderar undervisningen i SO och engelska för elever i årskurs 7–9. Du är mentor i en av våra årskurser på högstadiet tillsammans med välutbildade kollegor. 
Som lärare på Pershagenskolan ingår du i en pedagogisk utvecklingsgrupp där du tillsammans med dina kollegor och en av skolans förstelärare arbetar med att utveckla metod, pedagogik och didaktik.  
 
Vem är du?  
Vi söker dig som är legitimerad lärare i ett eller flera SO-ämnen samt engelska eller kan tänka dig att undervisa i ett av ämnena på 50%. Du är väl förtrogen med LGR11 och har god förmåga att uttrycka dig i tal och skrift på svenska.  
 
Du är professionell i din yrkesroll, tar ansvar, är engagerad, motiverad och bidrar i arbetet med ständiga förbättringar. Du har god samarbetsförmåga, har lätt för att skapa goda relationer och samverka med elever, vårdnadshavare, arbetslaget, skolans elevhälsoteam samt skolledning.  
 
I ditt pedagogiska ledarskap är du en tydlig ledare och i klassrummet har du förmågan att skapa en arbetsmiljö som präglas av trygghet, studiero, förtroende och respekt. Du använder 
 
Tycker du, precis som vi, att god undervisning och goda relationer är det viktigaste vi kan ge våra elever, då passar du in på Pershagenskolan.  
 
Krav:  
Examen med lärarlegitimation från lärarhögskolan 
 
Meriterande: 
- Handledarutbildning för lärare som tar emot VFU-studenter 7,5 hp  
 
Personliga egenskaper: 
Du är professionell, ansvarstagande, engagerad och har god samarbetsförmåga. Du har lätt för att skapa goda relationer och är en 
tydlig ledare i klassrummet.  
 
 
Vi erbjuder dig  
Pershagenskolan är en av Stockholms universitets utvalda övningsskolor. Det innebär att skolan kontinuerligt tar emot många lärarstudenter som gör sin VFU. Som legitimerad lärare erbjuds du en handledarutbildning på 7,5 hp samt kontinuerlig fortbildning i ditt handledarskap. När du som legitimerad lärare påbörjar din handledarutbildning och därefter börjar ta emot VFU-studenter utgår ett lönetillägg.  
 
 
Välkommen till oss!  
Pershagenskolan är en F–9-skola med 485 elever. Pershagenskolan ligger i naturskön omgivning med närhet till skog, hav och naturreservat. Till skolan tar du dig lätt med bil, buss eller pendeltåg.  
 
På Pershagenskolan arbetar, förutom ett antal legitimerade lärare samt förskollärare och fritidspedagoger, även specialpedagog, speciallärare, skolsköterska och kurator.  
 
Södertälje är en kommun som satsar stort på skolan. Därför finns det goda karriärmöjligheter för dig som väljer att jobba hos oss. Här finns mod att flytta gränser genom nya innovativa metoder såsom sambedömning av nationella prov, tvålärarskap, utvecklingslärare m.m.  
Södertälje kommun har genom aktivt förnyelsearbete förbättrat sina skolresultat fem år i rad. Vill du vara med när vi fortsätter resan i samma positiva trend? Vi söker lärare som inte räds förändring och vill jobba aktivt med att utveckla undervisningen i sina arbetslag.  
 
 
Vi tar gärna emot samtal från dig som är intresserad av jobbet men vi tackar nej till dig som säljer annonser och rekryteringstjänster.  
Rekrytering av tjänsten sker fortlöpande.

Dela detta jobb

Lärare i SO/En på Pershagenskolan

Södertälje kommun