skoljobb.se

Lärare i SO och engelska åk 6-9 till Trojenborgsskolan

Regioner
Utgår

2022-08-28

Ansök nu

Lärare i SO och engelska åk 6-9 till Trojenborgsskolan

Om arbetsplatsen

Vi finns till för dem som bor och verkar i Mjölby kommun. Med drygt 28 000 invånare möter vi dagligen människor i olika åldrar och livssituationer, från barnet på förskolan till våra äldre på äldreboendet, från enmansföretagare till stora internationella företag. Våra 2500 medarbetare hjälper, stöttar och servar människor på ett eller annat sätt under hela deras liv. Vill du också bli en av oss?

Vill du vara en del av en skola där undervisning och eleven står i centrum?

Trojenborgsskolan är en 6-9 skola som ligger i det gemytliga området Skänninge en bit utanför centrala Mjölby. Skänninge erbjuder god kommunikation utifrån pendelstation och bussförbindelse. På Trojenborgsskolan går ca 250 elever fördelat på 11 klasser. I personalgruppen finns en bred erfarenhet och kompetens och det är enkelt att komma in i gemenskapen som ny kollega. Trojenborgsskolan har tidigare ingått i samarbete med Skolverket utifrån samverkan för bästa skola och arbetar i både ämneslag och arbetslag utifrån ett gemensamt lärande.

Arbetsuppgifter

Verksamhetens mål och uppdrag är att främja lärande där individen stimuleras att inhämta och utveckla kunskaper och värden. Skolan ska i samarbete med hemmen främja elevers allsidiga personliga utveckling till aktiva, kreativa, kompetenta och ansvarskännande individer och medborgare.

Du ska i rollen som lärare verka för att eleverna får en så god utveckling som möjligt, såväl kunskapsmässigt som socialt, samt aktivt påverka och stimulera eleverna till att uppnå målen. Skapa undervisning som utifrån lärarens tolkning och förståelse möter kraven i skollag, läroplan, kursplan och ämnesplan.

Du ska vara ämneskunnig, handleda elever, planera och leda undervisning, bedöma och betygsätta kunskapsutvecklingen. Du deltar aktivt i skolans utveckling. Dokumentation av ditt arbete är en del av uppdraget. Lärare i åk 6-9 är verksam inom grundskolans verksamhetsområde och arbetsleds av rektor på skolan. Mentorskap ingår i tjänsten.

Kvalifikationer

Du har Lärarlegitimation, ämneslärarexamen åk 7-9 med ämnesbehörighet för SO och engelska.

Du står för god etik och sunda värderingar. Du försvarar lika möjligheter både inom organisationen och samhället i stort.

Du har förmågan att tala tydligt samt utstrålar trovärdighet och självförtroende. Du har förmågan att hålla presentationer, föreläsningar och utbildningar och anpassa dessa efter målgruppens behov och återkoppling.

Du har förmåga att noggrant analysera och bedöma olika typer av data för att dra väl genomtänkta slutsatser samt för att skapa fungerande lösningar.

Du har förmågan att anpassa dig till förändrade förhållanden. Du uppmuntrar och stödjer förändringsinitiativ. Du har lätt för att anpassa ditt beteende i förhållande till andra människors behov.

Vi erbjuder en arbetsplats där du kan utvecklas och stimuleras i ditt uppdrag och att ingå i en gemenskap där vi arbetar och lär tillsammans.

 

Anställningens omfattning

Anställningsform: Tillsvidareanställning

Omfattning: Heltid

Tillträde: 2022-09-30
eller enligt överenskommelse.

 

Ansökan

Ansök senast: 2022-08-28

Referensnummer: C97356

Anställning

Antal annonserade arbetstillfällen:  1

Kontakt

Kontaktperson

Johan Lindskog
Rektor Trojenborgsskolan
010 - 234 58 32
johan.lindskog@mjolby.se

Facklig företrädare

Helena Hedlund
Lärarförbundet
073 - 073 43 80
lararforbundet@mjolby.lararforbundet.se

Carina Jungmalm
Lärarnas Riksförbund
010 - 234 56 08
mjolby@lr.se

Övrigt

Mjölby kommun tillämpar rökfri arbetstid.

Vi undanber oss all extern rekryterings- och annonseringshjälp i samband med denna annons.

Läs mer:  Trojenborgsskolans hemsida

Vill du veta var vi finns?  Se arbetsplatsen på karta här.

Dela detta jobb

Lärare i SO och engelska åk 6-9 till Trojenborgsskolan

Mjölby kommun - Utbildningsförvaltning