skoljobb.se

Lärare i SO/Sv till Pershagenskolan

Ansök nu

Lärare i SO/Sv till Pershagenskolan

En dag på jobbet  
Du planerar, genomför och utvärderar undervisningen i SO och svenska för elever i årskurs 7-9. Du är mentor i en av våra klasser på högstadiet.  
Som lärare på Pershagenskolan ingår du i en pedagogisk utvecklingsgrupp där du tillsammans med dina kollegor och en av skolans förstelärare arbetar med att utveckla metod, pedagogik och didaktik.  
Pershagenskolan är en av Stockholms universitets utvalda övningsskolor. Det innebär att skolan kontinuerligt tar emot många lärarstudenter som gör sin VFU. Som legitimerad lärare erbjuds du en handledarutbildning på 7,5 hp samt kontinuerlig fortbildning i ditt handledarskap. När du som legitimerad lärare påbörjar din handledarutbildning och därefter börjar ta emot VFU-studenter utgår ett lönetillägg.  
 
Vem är du?  
Vi söker dig som är legitimerad lärare i ett eller flera SO-ämnen samt svenska. Du är väl förtrogen med LGR11 och har god förmåga att uttrycka dig i tal och skrift på svenska.  
Du är professionell i din yrkesroll, tar ansvar, är engagerad, motiverad och bidrar i arbetet med ständiga förbättringar. Du har god samarbetsförmåga, har lätt för att skapa goda relationer och samverka med elever, vårdnadshavare, arbetslaget, skolans elevhälsoteam samt skolledning.  
I ditt pedagogiska ledarskap är du en tydlig ledare och i klassrummet har du förmågan att skapa en arbetsmiljö som präglas av trygghet, studiero, förtroende och respekt.  
Tycker du, precis som vi, att god undervisning och goda relationer är det viktigaste vi kan ge våra elever, då passar du in på Pershagenskolan.  
 
Krav:  
- Examen med lärarlegitimation från lärarhögskolan  
 
Meriterande:  
- Handledarutbildning för lärare som tar emot VFU-studenter 7,5 hp  
- Behörighet i SvA  
 
Personliga egenskaper:  
Du är professionell, ansvarstagande, engagerad och har god samarbetsförmåga. Du har lätt för att skapa goda relationer. Du är en  
tydlig ledare och i klassrummet.  
 
Vi erbjuder dig  
Vi erbjuder dig en heltidstjänst som lärare i SO och svenska med goda karriärmöjligheter. Du som vill utvecklas i din yrkesroll har goda möjligheter till detta på Pershagenskolan. Vi erbjuder all legitimerad personal en handledarutbildning samt kontinuerlig fortbildning och forum för kollegialt lärande.  
Kommunen erbjuder dig som anställd 3.000:-/år i friskvårdsbidrag. Du har möjlighet att äta pedagogisk måltid till en låg kostnad.  
När du som legitimerad lärare påbörjar din handledarutbildning och därefter börjar ta emot VFU-studenter utgår ett lönetillägg.  
  
Välkommen till oss!  
Pershagenskolan är en F–9-skola med 485 elever. Pershagenskolan ligger i naturskön omgivning med närhet till skog, hav och naturreservat. Till skolan tar du dig lätt med bil, buss, pendeltåg eller fjärrtåg.  
På Pershagenskolan arbetar, förutom ett antal legitimerade lärare samt förskollärare och fritidspedagoger, även specialpedagog, speciallärare, skolsköterska och kurator.  
Pershagen är en av Stockholms Universitets särskilt utvalda övningsskolor, vilket innebär att våra lärare varje år tar emot ett antal lärarstudenter som gör sin VFU på skolan. Samarbetet med Stockholms universitet innebär att man som lärare på Pershagenskolan har förmånen att delta i en rad kvalificerade kompetensutvecklingsinsatser. Handledarskapet och kontakten med studenterna är utvecklande och lärorikt och bidrar till utveckling av undervisningen.  
 
Södertälje är en kommun som satsar stort på skolan. Därför finns det goda karriärmöjligheter för dig som väljer att jobba hos oss. Här finns mod att flytta gränser genom nya innovativa metoder såsom sambedömning av nationella prov, tvålärarskap, utvecklingslärare m.m.  
Södertälje kommun har genom aktivt förnyelsearbete förbättrat sina skolresultat fem år i rad. Vill du vara med när vi fortsätter resan i samma positiva trend? Vi söker lärare som inte räds förändring och vill jobba aktivt med att utveckla undervisningen i sina arbetslag.  
 
Vi tar gärna emot samtal från dig som är intresserad av jobbet men vi tackar nej till dig som säljer annonser och rekryteringstjänster.  
Rekrytering av tjänsten sker fortlöpande.

Dela detta jobb

Lärare i SO/Sv till Pershagenskolan

Södertälje kommun