skoljobb.se

Lärare i spanska och engelska, åk 6-9

Regioner
Utgår

2021-01-20

Ansök nu

Lärare i spanska och engelska, åk 6-9

Om arbetsplatsen

Vill du bli vår nya kollega? I Motala, Östergötlands sjöstad, är vi öppna, stolta och nyskapande. Vår kommun är rätt plats för att bidra, utvecklas och trivas. Hos oss får du arbeta med engagerade kollegor, utveckla dig inom ditt område och jobba med det viktigaste som finns.

Vi gillar dig – och vi hjälper dig att utvecklas. Vår mission är att barn och vuxna tillsammans ska utvecklas till kreativa, positiva individer som väljer livsglädje. Därför erbjuder vi en bred och djup verksamhet där vi ger dig möjligheterna, oavsett vilka mål du har. Motala ska vara en attraktiv och innovativ del av östgötaregionen där det är enkelt att bo och verka. Det är också vår drivkraft inom bildningsförvaltningen.

Verksamhet grundskola/särskola är en del av Bildningsförvaltningen. Verksamheten omfattar 21 grundskolor samt grundsärskola och det totala antalet elever är ca 4500. Fem av grundskolorna är högstadieskolor medan de övriga, med något enstaka undantag, omfattar åk F-6. I verksamheten ingår även fritidshem.

Södra skolan (skolår F-9) har två rektorer som ansvarar för F-6 respektive åk 7-9. Den varierande omgivningen i naturen med vatten, skog och möjlighet till utevistelse ger eleverna rik möjlighet att utveckla olika intressen och färdigheter. Vi har stort samarbete med olika föreningar för att eleverna ska utveckla och se samband mellan skola och samhälle.

Södra skolan lägger vi stor vikt vid att:

  • Aktivt arbeta med värdegrundsfrågor och alltid sätta eleven i centrum.

  • Förhindra all form av utanförskap.

  • Lägga stor vikt vid orden samarbete, trygghet, ansvar, respekt, kunskap som bildar vårt ledord STARK.

  • Våra elever växer upp till trygga, självständiga individer med breda kunskaper.

Arbetsuppgifter

Undervisning i spanska och engelska i årskurserna 6-9. Förutom undervisning ingår arbete i ämnes- och arbetslag. I tjänsten ingår även mentorskap för en grupp elever som du tar ett aktivt ansvar för. Som mentor har du även en mentorskollega som du samarbetar med kring den klass där Ni bägge gemensamt är mentorer. För övrigt ingår för lärare sedvanliga arbetsuppgifter.

Som lärare har du ansvar för planering, genomförande, uppföljning och utvärdering av din undervisning. Du är ansvarig för bedömning och betygssättning.

Kvalifikationer

Du har grundskollärarexamen med tillhörande lärarlegitimation i spanska för årskurs 6-9 grundskolan. Dessutom är du även legitimerad i engelska för grundskolans åk 7-9.

För oss är det viktigt att bygga goda relationer till såväl elever, vårdnadshavare som kollegor. Du ska vara väl förtrogen med läroplanen samt arbetet med inkludering och extra anpassningar i undervisningen när det gäller elever i behov av stöd.
Vi lägger stor vikt på personlig lämplighet och din egen vilja att vara en del av vårt Södra-team och vi vill att ditt bidrag skall märkas.

Anställningen

Typ av anställning: Tillsvidareanställning

Omfattning: Heltid

Erfarenhet: Erfarenhet krävs

Tillträde: Tillträde omgående eller enligt överenskommelse.

Kontaktperson(er)

Mikael Rehnstrand

0141-22 56 22

rektor

mikael.rehnstrand@motala.se

Dela detta jobb

Lärare i spanska och engelska, åk 6-9

Motala kommun - Bildningsförvaltningen