skoljobb.se

Lärare i Sv/SO till Råneskolan åk 4-9

Företag Luleå kommun
Regioner
Utgår

2018-08-19

Ansök nu

Lärare i Sv/SO till Råneskolan åk 4-9

Luleå förenar storstadens utbud med småstadens närhet. En hållbar kuststad i ständig utveckling med nytänkande näringsliv, universitet med forskning i världsklass, positivt samarbetsklimat och en naturnära livsmiljö som ger det bästa av alla årstider.

Råneskolan F-9 är en skola med ca 350 elever, skolan ligger centralt belägen i Råneå, 35 km norr om Luleå. Råneå är ett samhälle som har mycket som berikar skolarbetet. Skolan har omedelbar närhet till naturen, sporthall, badhus, utomhusbad, aula för musik och teater, utmärkta lokaler för undervisning i de naturorienterande ämnena, fotbollsplaner, tennisbana, ishockeyplan och rekreationsområden vid den fantastiska Råneälven.

Råneå är sedan några år tillbaka upptagningsområde för asylsökande från hela världen vilket har inneburit att skolan berikats med barn av utländsk bakgrund.

ARBETSUPPGIFTER
Din tjänst innebär att du:

• Arbetar med planering, undervisning och bedömning inom svenska och so i samarbete med ytterligare pedagoger på skolorna.
• Arbetar i nära dialog med elevhälsan.
• Arbetar som mentor med daglig elevkontakt.
• Verkar för ett gott mottagande samt för väl fungerande utslussning och integration i under-visningsgrupper och på hela skolan.
• Bidrar till skolornas verksamhetsidé och kulturprofil där breda kunskapsområden, under-sökande arbetssätt, elevinflytande och arbetslag- och ämneslagsarbete är kärnan.

KVALIFIKATIONER
Ett krav för tjänsten är att du är behörig och legitimerad för undervisning i svenska och so. Bifoga gärna examensbevis och/eller legitimation i din ansökan.

Du är engagerad och flexibel samt öppen för många lösningar och arbetssätt. Du kan anpassa, individualisera och variera din undervisning. Du är en tydlig vuxen med social kompetens, gott ledarskap och empati. Du är en utpräglad lagspelare som vill bidra till elevers utveckling genom samspel och dialog med andra. Du är en rak och öppen person med god struktur, organisatorisk förmåga samt handlings- och initiativkraft. Du ser på elevers utveckling utifrån ett helhetsperspektiv. Du är bra på att skapa och behålla goda relationer till elever och vuxna.

Utöver detta ser vi gärna att du:
• Har vana vid arbete med IKT och olika digitala pedagogiska redskap.
• Vill och kan bidra till värdegrundsarbetet på skolan genom ett demokratiskt förhållningssätt och genom att vara en god förebild.
• De är en stor fördel om du är flerspråkig.
• Vi kommer att lägga mycket stor vikt vid personlig lämplighet.

ÖVRIGT
Vi erbjuder en trivsam arbetsmiljö, stimulerande arbetsuppgifter och tillämpar rökfri arbetstid. För att arbeta hos oss ska du dela Luleå kommuns gemensamma värdegrund där Engagemang, Ansvarstagande och Kompetens är ledorden.

Vi strävar efter en jämn könsfördelning och ser mångfald som en styrka, vi välkomnar medarbetare med olika bakgrund och arbetar för att våra arbetsplatser ska vara tillgängliga för alla. Luleå kommun ser heltid som en rättighet deltid som en möjlighet. Det är meriterande om du har kunskaper i finska, samiska och/eller meänkieli eftersom dessa nationella minoritetsspråk är vanligt i våra verksamheter.

Om du erhåller befattningen måste du lämna ett godkänt utdrag ur belastningsregistret.

Vi undanber oss alla erbjudanden om jobbannonsering och rekryteringshjälp, Luleå kommun har ett kommunövergripande förhållningssätt och har avtal som samordnas av personalkontoret.

Tips!
Följ oss på Facebook - Jobba i Luleå kommun
Alla våra lediga jobb finns på lulea.se/ledigajobb

Dela detta jobb

Lärare i Sv/SO till Råneskolan åk 4-9

Luleå kommun