skoljobb.se

Lärare i SVA till förberedelseklass

Företag Haninge kommun
Regioner
Kategorier
Utgår

2022-08-12

Ansök nu

Lärare i SVA till förberedelseklass

Välkommen att utvecklas med oss!

Höglundaskolan är en F-6 skola som har drygt 500 glada och kunskapstörstiga elever och ca 60 engagerade och kompetenta medarbetare som alla tillsammans arbetar utifrån vår vision "Kunskapsglädje och framtidstro, Vi kan, vi vill ,vi vågar."

Våra elever och/eller deras vårdnadshavare kommer från världens alla delar och därför är det viktigt att du är kulturmedveten och intresserad av att medvetet arbeta för elevens språkutveckling.

Vår skola, som byggdes för 9 år sedan är vackert utformad och de ljusa, moderna lokalerna bjuder in till lärande och möten mellan människor. I ett socioekonomiskt tufft område som vårt, är det viktigt att skolan andas kunskap och trygghet som grund för att våga och vilja utvecklas. Detta kräver också ett medvetet, målinriktat och tidvis hårt arbete, men den dagliga belöningen från elevernas framgångar och stolthet när de lyckas gör att vi väljer att jobba på Höglundaskolan.

Ditt uppdrag

Du ska ta emot nyanlända elever, planera, genomföra och utvärdera undervisning utifrån kartläggning 1 och 2 som görs centralt av mottagningsenheten.

På skolan finns två förberedelseklasser där elever placeras utifrån kunskapsnivå. Just nu driver vi ett utvecklingsarbete med dessa två grupper och hela skolan som grundar sig i behovet av att snabbt kunna identifiera var eleverna befinner sig kunskapsmässigt för att så snabbt och effektivt som möjligt kunna möta deras undervisningsbehov. Eleverna tillhör från början en klass och en mentor och följer ofta från början med klassen i till exempel praktisk-estetiska ämnen.

Fram till lunch är eleverna i förberedelseklassen och efter lunch i sin ordinarie klass. Då jobbar du med studiehandledning ute mot klass.

Det här söker vi hos dig

Du är legitimerad grundskollärare och behörig i svenska som andraspråk i kombination med annat/andra ämnen.

Du har erfarenhet av att undervisa nyanlända elever 

Som person är du trygg i din ledarroll och har en humanistisk människosyn med höga förväntningar på elever och kollegor. Du har en god kommunikativ förmåga och har lätt att skapa relationer med elever, vårdnadshavare och kollegor. Du är kreativ och flexibel och provar gärna olika arbetssätt för att få alla elever att lyckas. 

Välkommen med din ansökan! 

I den här rekryteringen har vi redan gjort våra val av annonskanaler och samarbetspartners. Vi undanber oss vänligt men bestämt all form av hjälp med rekryteringen från utomstående aktörer.

Dela detta jobb

Lärare i SVA till förberedelseklass

Haninge kommun