skoljobb.se

Luleå förenar storstadens utbud med småstadens närhet. En hållbar kuststad i ständig utveckling med nytänkande näringsliv, universitet med forskning i världsklass, positivt samarbetsklimat och en naturnära livsmiljö som ger det bästa av alla årstider.

Porsöskolan är en F-6-skola med ca 250 elever och ett fritidshem med drygt 150 elever, belägen i centrum av stadsdelen Porsön. Vi är en skola som successivt växer med fler elever och personal. Porsöskolan har ca 5 minuters promenadavstånd till bland annat Teknikens Hus, där vi får ta del av många aktiviteter. Porsöbarnen har också naturen in på knuten. Vi har bl. a en egen skolskog. Flera av kommunens busslinjer passerar Porsön in till centrala Luleå vilket underlättar utflykter för kultur och andra utbyten tillsammans med eleverna. Våra ca 230 skolbarn och deras familjer representerar en mångfald av kulturer. I vår skola finns ett barnbibliotek med stora möjligheter att samverka kring läs- och skrivutveckling. På Porsöskolan arbetar vi medvetet och aktivt för att alla ska känna sig accepterade för den man är. Porsöskolan är HBTQ certifierad och vi strävar efter att vara en öppen skola där alla kan få vara som de vill. Skolan tillhör en av Luleå kommuns övningsskolor, vilket innebär att skolan har en tätare samverkan med Luleå tekniska universitet.

ARBETSUPPGIFTER
Vi söker dig som vill arbeta som Sva-lärare på Porsöskolan i Luleå. Utifrån elevernas behov planerar och genomför du en språkutvecklande undervisning. Du kommer att undervisa elever i grupp men även stötta elever enskilt. Tjänsten kräver att du är flexibel och har lätt för att organisera om din undervisning vid behov. Du ansvarar även för bedömning och uppföljning av elevernas språk- och kunskapsutveckling och samarbetar med elevernas övriga lärare, framförallt i åk 1-3, samt en Sva-kollega för att upprätta och bibehålla en god lär- och arbetsmiljö för elever och medarbetare på vår skola.

KVALIFIKATIONER
Vi söker dig som är legitimerad lärare med behörighet för undervisning i Sva mot årskurserna 1-6. Du har goda ämneskunskaper och är insatt i de styrdokument som reglerar skolan och agerar utifrån dessa i möten med elever, vårdnadshavare och personal. Du har en god didaktisk och pedagogisk förmåga och kan därför leda och organisera ditt arbete för att skapa studiero och en god lärandemiljö åt våra elever under hela deras skoldag. Du utvecklar ditt arbete med stöd av aktuell, evidensbaserad forskning i svenska som andraspråk.

ÖVRIGT
Vi erbjuder en trivsam arbetsmiljö, stimulerande arbetsuppgifter och tillämpar rökfri arbetstid. För att arbeta hos oss ska du dela Luleå kommuns värdegrund där ledorden är Engagerade, Ansvarstagande och Kompetenta.

Vi strävar efter en jämn könsfördelning och ser mångfald som en styrka, vi välkomnar medarbetare med olika bakgrund och arbetar för att våra arbetsplatser ska vara tillgängliga för alla. Luleå kommun ser heltid som en rättighet deltid som en möjlighet. Det är meriterande om du har kunskaper i finska, samiska och/eller meänkieli eftersom dessa nationella minoritetsspråk är vanligt i våra verksamheter.

Om du erhåller befattningen måste du lämna in ett godkänt utdrag ur belastningsregistret.

Vi undanber oss alla erbjudanden om jobbannonsering och rekryteringshjälp, Luleå kommun har ett kommunövergripande förhållningssätt och har avtal som samordnas av personalkontoret.

Tips!
Följ oss på Facebook - Jobba i Luleå kommun
Alla våra lediga jobb finns på lulea.se/ledigajobb

Lärare i Sva till Porsöskolan

Företag Luleå kommun
Regioner
Utgår

2019-08-22

Ansök nu

Dela detta jobb