skoljobb.se

Stockholm utvecklas och förändras för framtiden. Våra ambitioner är höga. Nu söker vi dig som vill vara med och forma morgondagens Stockholm.

Arbetsplatsbeskrivning

Nya Elementar är en kommunal F-9 skola som ligger i Bromma.  Skolans vision: “På Nya Elementar utvecklar du förmågor som stärker dig som individ så att du blir medskapare till en hållbar värld”, känns ständigt aktuell. Vår verksamhet består av F-9 grundskola, förberedelseklass, SU-grupp och anpassad grundskola. 

Hos oss blir du en viktig del i en lärande och dynamisk miljö. Vi är stolta över vår starka, professionella skolkultur och vårt arbetslagsöverskridande kollegiala lärande. Vi är en skola som kommit långt i vår digitala utveckling och du blir en del av en engagerad och utvecklingsinriktad personalgrupp. På Nya Elementar tillhör alla medarbetare ett arbetslag och på skolan finns möjlighet att delta i intern kompetensutveckling i form av föreläsningar och workshops för skolans personal. 

Arbetsbeskrivning

Som lärare på Nya Elementar ansvarar du för att planera, undervisa och bedöma i  svenska, språkval svenska/engelska samt hem- och konsumentkunskap eller annat ämne. Du undervisar i åk 7-9 och det ingår mentorskap för en grupp elever i åk 7. 60% av tjänsten är tillsvidare och 40% är visstid med möjlighet till tillsvidare. 

Du ingår i ett arbetslag och ett ämneslag där du samarbetar med kollegor och är en viktig del i det kollegiala lärandet för att skapa ny och fördjupad kunskap.  

Kvalifikationer

Vi söker dig som är legitimerad lärare med behörighet i  svenska och hem-och konsumentkunskap. Även annan ämneskombination med svenska kan vara intressant, gärna engelska. 

Du har förmåga att utforma undervisningen i överensstämmelse med läroplaner, ämnesplaner och rådande kunskapskrav. Du tar ansvar för och har insikt om elevernas resultat och behov samt strukturerar och anpassar din undervisning så att en trygg och adekvat lärandemiljö skapas.  Du gör eleven delaktig i planeringen och utvecklar elevens förmåga att lära, både självständigt och tillsammans med andra.

Du har erfarenhet av undervisning för elever med olika förutsättningar och kan variera din undervisning så den passar individerna och gruppen. 

Det är meriterande om du har arbetat med digitala arbetssätt som en förstärkning i undervisningen.

Du är trygg, stabil, har självinsikt och är en tydlig ledare i klassrummet. Du värdesätter och skapar goda förutsättningar för samarbete samt skapar goda relationer med elever, föräldrar och kollegor. Du planerar, organiserar, prioriterar och analyserar din lektionsstruktur såväl som övriga uppdrag som ingår i din roll på ett effektivt sätt.

Vi lägger stor vikt vid personlig lämplighet.

Övrigt

I Stockholms stad finns drygt 140 grundskolor och 30 gymnasieskolor med olika inriktningar.

Du som är nyexaminerad lärare har rätt till en mentor under ditt första år. Som lärare i Stockholms stadsskolor har du möjlighet att fortsätta din professionella utveckling och göra karriär. Du kan bland annat bli handledare, utvecklingslärare, förstelärare, lektor och forskare.

Läs mer på pedagogstockholm.se

Stockholms stad arbetar med kompetensbaserad rekrytering som syftar till att se till varje persons kompetens och därmed motverka diskriminering.

Lärare i svenska åk 7-9 och annat ämne till Nya Elementar

Ansök nu

Dela detta jobb