skoljobb.se

Lärare i svenska och SVA till vuxenutbildningen

Företag Falu kommun
Regioner
Utgår

2019-08-28

Ansök nu

Lärare i svenska och SVA till vuxenutbildningen

I Falu kommun finns en mängd intressanta och kvalificerade arbetsuppgifter. Vi har ingenjörer, kommunikatörer, lärare, undersköterskor, projektledare och jurister samt 214 andra yrkesbefattningar. Vår vision är Ett större Falun. Vi ska vara enkla att samarbeta med och till nytta för faluborna. Vi gör skillnad och vi har jobb som märks. Vi är dessutom en arbetsgivare som vill ta tillvara våra medarbetares fulla kompetens - det vet vi leder till utveckling både för individen och för organisationen. För oss är det viktigt att ge våra medarbetare ett hållbart arbetsliv, vilket vi kallar ”Balans i livet”. Vi satsar alltså mycket på de mjuka värdena – hur människor mår, blir bemötta och kan växa – eftersom det är vår definition av att vara en riktigt bra arbetsgivare. I Falu kommun eftersträvar vi jämställdhet och vi ser gärna en personalsammansättning som speglar mångfalden i samhället. Vi välkomnar därför sökande som bidrar till detta.

Vårt uppdrag inom vuxenutbildningen är att bidra till Faluns kompetensförsörjning genom studier som leder till arbete. Arbetet inom vuxenutbildningen är flexibelt både vad gäller tid, plats och uppgifter för våra elever. T.ex. kombinerar vi våra ämnesutbildningar med yrkesutbildningar för att ge våra elever möjligheter att korta ner vägen till arbete.

Arbetsplatsen kommer i huvudsak att vara på Åsgatan 15 där den grundläggande vuxenutbildningen i kommunal regi har sina lokaler. Som lärare i svenska och svenska som andraspråk leder och undervisar du elever med olika bakgrund från många olika delar av världen.

Arbetsuppgifter
I arbetsuppgifterna ingår att både självständigt och tillsammans med andra planera, genomföra, dokumentera och följa upp undervisningen – samt att i arbetslaget samarbeta kring aktuella utvecklingsfrågor inom området. Du kommer att ha huvudansvaret för vissa grupper av elever men vi är främst ett arbetslag som arbetar tillsammans utan låsta dörrar och ”bara-min-klass”-mentalitet.
Då vi kombinerar och integrerar många olika utbildningar med varandra inom vuxenutbildningen i Falun, består arbetslaget av ytterligare en SVA-lärare, specialpedagog men lika ofta av en yrkeslärare från någon annan utbildningsanordnare, varför samarbete under flexibla former är viktigt.

Tillräckliga kvalifikationer
- lärarlegitimation och behörig i att undervisa i svenska och svenska som andraspråk motsvarande åk 7–9.
- intresse och kunskap om digitala lärresurser

Personliga egenskaper
Som person har du ett starkt och genuint intresse för pedagogisk utveckling. Du är kreativ och har god förmåga att inspirera och motivera andra och du ser utbildning för vuxna som en stimulerande utmaning. Du lockas av att bygga något nytt och du väljer aktivt att se möjligheter.
Du stimuleras av att söka den bästa kombinationen av olika pedagogiska inlärningsmetoder. Ett språkutvecklande arbetssätt genomsyrar undervisningen och därför krävs en god pedagogisk förmåga.

Självklart har du en positiv människosyn i grunden och du vill tillsammans med oss ta dig an utmaningen att stärka förutsättningarna för en framgångsrik utbildningsresa för våra elever till arbetsmarknaden och egen försörjning.

Meriterande kvalifikationer

-behörig i andra ämnen motsvarande åk 7-9: matematik, SO-ämnen, specialpedagogik
-erfarenhet av digital undervisning och språkutvecklande arbetssätt
-tidigare erfarenhet av undervisning inom vuxenutbildning och/eller specialpedagogik

Anställningsvillkor
Tjänsten är en tillsvidareanställning med semestertjänst, med tillträde enligt överenskommelse. Kopior på betyg och intyg lämnas till Falu Kommun i samband med intervju. För den som erbjuds tjänsten krävs enligt lagen om registerkontroll utdrag från Rikspolisens belastningsregister.

Upplysningar
Rektor Anna Lofors tel. 023-820 90, anna.lofors@falun.se

Fackliga företrädare
Lärarnas Riksförbund - Hanna Meijer-Holmqvist, 023-838 63
Lärarförbundet, Jan-Erik Kyrö, 023-863 36

Kontaktinformation
Anna Lofors, Rektor

Arbetsplats
Kristinegatan 28

79160 Falun

Dela detta jobb

Lärare i svenska och SVA till vuxenutbildningen

Falu kommun