skoljobb.se

Lärare i svenska och svenska som andraspråk på Östra Reals gymnasium

Regioner
Utgår

2021-06-18

Ansök nu

Lärare i svenska och svenska som andraspråk på Östra Reals gymnasium

Arbetsplatsbeskrivning

Östra Reals gymnasium är en anrik och populär gymnasieskola centralt belägen på Karlavägen på Östermalm och som nu söker en lärare i svenska och svenska som andraspråk. Vi är det naturliga steget mot högre studier och erbjuder de högskoleförberedande programmen EK, SA, NA med olika inriktningar och profiler. Vi har även grupper på Samhällsprogrammet med specialpedagogisk profil för elever med autismspektrumdiagnos och Språkintroduktion för elever som är nyanlända.  

Våra program är mycket populära med många sökande till varje plats. Hos oss går elever från hela Stockholms län som alla har höga förväntningar på sin utbildning och den personal de möter i sin skolvardag. 

På Östra Real ser vi våra elever. Vi tror på en inneboende potential hos varje individ och gör allt vi kan för att frigöra den och få eleven att blomma. Engagemang är motorn som driver oss i vår vardag och som smittar våra elever. Den som studerar på Östra Real får bästa tänkbara språngbräda till högre studier och ett rikt liv. Men här finns också något som inte syns, men som känns – engagemang, driv och en inkluderande atmosfär. Östra Real är ett läroverk som aldrig står stilla, för dem som liksom vi vill framåt och fortsätta att utvecklas.

Arbetsbeskrivning

Vi söker en legitimerad lärare i svenska och svenska som andraspråk för gymnasiet med huvudsaklig tjänstgöring på vårt ekonomiprogram. Tjänsten är ett vikariat på deltid. Som lärare är du helhetsansvarig för kurserna inklusive planering, undervisning, examinationer, omdömen, betygsättning och utvärdering.  

På Östra Reals gymnasium arbetar lärarna i arbetslag och ämneslag och du förväntas aktivt bidra till skolans och ämnets utveckling genom samarbete och dialog med övriga lärare och personal.  

Kvalifikationer

Vi söker en engagerad lärare med goda ämneskunskaper som besitter förmågan att entusiasmera eleverna och skapa fokus, arbetsro och bra arbetsklimat. Grundkravet är att du har lärarlegitimation med behörighet för undervisning i svenska och svenska som andraspråk på gymnasienivå.  

Vi söker en lärare som är intresserad av en god dialog med eleverna och som ser elevernas högt ställda mål som en positiv utmaning. Du förväntas arbeta aktivt med att förtydliga och kommunicera kunskapskraven samt grunderna för bedömning och i samband med det se elevens utvecklingsbehov. Du ska ha en god kommunikationsförmåga i tal och skrift. Erfarenhet av formativ bedömning är önskvärda kvalifikationer. 

Din syn på kunskap och elever är viktig för oss. Vi arbetar elevcentrerat med att utmana alla elever. Det innebär att vi börjar på en sådan nivå så att alla elever är med för att sedan utmana dem med ett varierat arbetssätt. 

Eftersom vi använder IT i kommunikationen med elever och personal förväntas du ha goda IT-kunskaper och är intresserad av att aktivt arbeta med IT i undervisningen. Vi söker en lärare med god samarbetsförmåga och intresse av att samverka med andra lärare i ämnes- och arbetslag.  

Vi lägger stor vikt vid personlig lämplighet.  

Vid övertalighet i Stockholms stad kan tjänsten komma att tas i anspråk internt.  

Omfattning: 85 % 

Vikariat:  från 11 augusti 2021 till den 22 december 2021, med eventuell möjlighet till förlängning.

Vid frågor om tjänsten, kontakta biträdande rektor Liv Lantz. 

liv.lantz@edu.stockholm.se 

Dela detta jobb

Lärare i svenska och svenska som andraspråk på Östra Reals gymnasium

Stockholms stad - Utbildningsförvaltningen