skoljobb.se

Lärare i svenska som andraspråk alternativt SFI-lärare

Ansök nu

Lärare i svenska som andraspråk alternativt SFI-lärare

Lund skapar framtiden – med kunskap, innovation och öppenhet! Vi vågar tänka stort, visa handlingskraft och med tillit låta nya idéer växa till hållbara lösningar. Vill du vara med och skapa framtiden med oss?

Lunds kommun utökar mottagningsenheten för nyanlända "LundaVälkomsten" till att även omfatta vuxna som ska påbörja studier i svenska för invandrare. I dag organiserar LundaVälkomsten undervisning i svenska och matematik samt kartläggning av tidigare utbildning av nyanlända elever från grundskola till gymnasiuminnan innan de påbörjar sin skolgång på någon av kommunens skolor. Nu utökar vi verksamheten till att omfatta även vuxna som skall börja studera sfi. LundaVälkomsten erbjuder därmed alla nyanlända i kommunen en gemensam ingång för utbildnings- och arbetsmarknadsfrågor.

På LundaVälkomsten kommer man att få information om sfi-utbildningar, fortsatta studier och arbetsmarknaden. Där görs kartläggning av tidigare utbildningsbakgrund, arbetslivserfarenhet, språkkunskaper och ev. nivåtest. På LundaVälkomsten kommer också anmälan till sfi att göras.ARBETSUPPGIFTER
Nu söker vi dig som har ett stort intresse och engagemang i att stödja nyanlända i sin etablering och som vill vara en del i ett team som skapar och bygger upp LundaVälkomsten till att omfatta även vuxna i Lunds kommun.

Du kommer att träffa blivande elever både i grupp och enskilt. Du håller tillsammans med en studie- och yrkesvägledare i informationsträffar i grupp och informerar om sfi-studier och vidare studier i svenska som andraspråk. Du träffar elever enskilt för kartläggning av bakgrund, utbildning och erfarenheter för att kunna göra en individuell bedömning av vilken SFI-kurs som passar eleven bäst. Du genomför nivåplaceringstest vid behov. Du assisterar vid anmälan till SFI och säkerställer att anmälan blir korrekt. Du utför administrativt arbete kopplat till ovan beskrivna inskrivningsprocess.

Då verksamheten är ny innebär det att du kommer att jobba med att ta fram rutiner, kartläggningsmaterial, nivåplaceringsmaterial samt etablera nära relationer till Arbetsförmedling, Utbildnings- och Socialförvaltningen. Du kommer att jobba tillsammans med en studie- och yrkesvägledare men även samarbeta med andra kolleger som jobbar på LundaVälkomsten med barn och unga.
KVALIFIKATIONER
Du är legitimerad lärare med behörighet att undervisa i svenska som andraspråk och har i din utbildning minst 30 hp i svenska som andraspråk. Har du en erfarenhet av sfi och har undervisat på olika studievägar och kurser är detta en merit. Det är även meriterande om du har erfarenhet av att jobba med kartläggning och nivåplacering av nyanlända. Erfarenhet av att bygga upp nya verksamheter är en merit liksom språkkunskaper utöver engelska. Du kommer att arbeta i nära samarbete med andra yrkesgrupper och ser dig därför som en utpräglad lagspelare likväl som du kan planera och ta ansvar för egna arbetsuppgifter. Du är flexibel och öppen för att arbeta inom flera olika områden inom verksamheten. Utvecklings- och förändringsarbete ser du som en viktig och positiv del i ditt arbete. Du har god datorvana och behärskar vanliga ordbehandlingsprogram, kalkylark och presentationsverktyg. Vi fäster stor vikt vid personlig lämplighet.

ÖVRIGT
Lunds kommun arbetar efter en strukturerad modell för rekrytering och annonsering. Vi undanber oss därför ytterligare kontakt med media-/annonsförsäljare, rekryteringssajter och liknande.

För att du ska få arbeta inom förskola/skola eller annan pedagogisk verksamhet måste du uppvisa ett godkänt utdrag från polisens belastningsregister. Läs mer och hämta blanketten på www.polisen.se

Sysselsättningsgrad: 100%
Fast lön. Ange löneanspråk i ansökan.

Tjänstgöring är i huvudsak förlag till dagtid men innebär minst en kvällstjänstgöring per vecka.

Dela detta jobb

Lärare i svenska som andraspråk alternativt SFI-lärare

Lunds kommun