skoljobb.se

Lärare i svenska som andraspråk år 1-6

Regioner
Utgår

2022-08-15

Ansök nu

Lärare i svenska som andraspråk år 1-6

Stockholm utvecklas och förändras för framtiden. Våra ambitioner är höga. Nu söker vi dig som vill vara med och forma morgondagens Stockholm.

Arbetsplatsbeskrivning

Blackebergsskolan är en F-6 skola med ca 480 elever som ligger i ett naturskönt område i Bromma. Närhet till vatten, natur och kommunikationer och mycket engagerad personal gör att du förhoppningsvis kommer att trivas hos oss. Vi arbetar målinriktat med att ständigt förbättra vår verksamhet med fokus på det pedagogiska arbetet i klassrummet samt fritidshemmets utveckling. En bra skola för alla är våra ledord.

Nu söker vi dig som har höga ambitioner och tillsammans med oss vill fortsätta att utveckla vår skola!


Arbetsbeskrivning

Lärare i svenska som andraspråk år 1-6,

Vi söker en lärare som vill ingå i vårt SVA-team med 2 andra lärare i svenska som andraspråk och undervisa elever i årskurs 1-6 i varierade grupper.

Undervisningen i svenska som andraspråk bedrivs parallellt med årskursens lektioner i svenska men i separat grupp av våra lärare i svenska som andraspråk.

Detta gör att vi har ett varierande elevunderlag på våra lektioner både när det gäller gruppstorlek, ålder och språklig förmåga.

I tjänsten ingår planering, undervisning, samt bedömning av svenska som andraspråk.

Du har inget mentorskap men deltar på utvecklingssamtal, inskrivning av nyanlända elever samt andra möten tillsammans med lärare och vårdnadshavare som berör våra nyanlända och/eller våra andraspråkselever. Du ansvarar även för kartläggning i kartläggningsmaterialet Bygga svenska.

Vi jobbar målmedvetet med gemensam fortbildning. Den gemensamma fortbildningsplanen bygger på aktuell forskning och beslutas av den pedagogiska ledningsgruppen som består av våra förstelärare, biträdande rektor och rektor.

 
Kvalifikationer

Vi söker dig som är legitimerad lärare och har erfarenhet av att arbeta med nyanlända elever, behörig att undervisa i svenska som andraspråk i årskurs 1-6.

Du ska vara flexibel samt ha lätt för att samarbeta och bygga relationer med elever, vårdnadshavare och kollegor.

Vi lägger stor vikt vid personlig lämplighet.

Vi kommer börja kalla till intervjuer i början av augusti.

Välkommen med din ansökan.

Du som är nyexaminerad lärare har rätt till en mentor under ditt första år, introduktionsperioden.
Låt dig inspireras av vårt breda utbud av kompetensutveckling för utveckling av och stöd i undervisningen. Som lärare i Stockholms stads skolor har du även möjlighet till såväl handledning som coachning, och vi satsar på karriärtjänsterna förstelärare och lektorat.
Läs mer på www.pedagogstockholm.se

 

Stockholms stad arbetar med kompetensbaserad rekrytering som syftar till att se till varje persons kompetens och därmed motverka diskriminering.

Dela detta jobb

Lärare i svenska som andraspråk år 1-6

Stockholms stad - Utbildningsförvaltningen