skoljobb.se

Lärare i Svenska som andraspråk och annat ämne samt Resurspedagog

Ansök nu

Lärare i Svenska som andraspråk och annat ämne samt Resurspedagog

Lund skapar framtiden – med kunskap, innovation och öppenhet! Vi vågar tänka stort, visa handlingskraft och med tillit låta nya idéer växa till hållbara lösningar. Vill du vara med och skapa framtiden med oss?

Strax öster om Lunds centrum ligger Gymnasieskolan VIPAN, Lunds enda kommunala yrkesskola.

Gymnasieskolan Vipan har c:a 1 100 elever fördelade på Barn- och Fritidsprogrammet, Byggprogrammet, Gymnasiesärskolan, Handelsprogrammet, Hotell- och turismprogrammet, Introduktionsprogrammet, Restaurang- och livsmedelsprogrammet, VVS- och Fastighetsprogrammet samt Vård- och Omsorgsprogrammet. Vipan präglas av god stämning och stort engagemang både hos elever och personal.

Skolans fokusområden är: Individ, Kunskap och Omvärld. Vi är måna om att både personal och elever ska känna delaktighet i allt som rör verksamheten.

Läs mer om gymnasieskolan Vipan på vår hemsida: www.lund.se/vipan

Intervjuer som kan leda till anställning kommer ske löpande under ansökningsprocessen.

ARBETSUPPGIFTER
Vi söker en behörig lärare som skulle vilja undervisa på språkintroduktionen (SPRI). Du är behörig i SVE/SVA och gärna samhällskunskap, religion eller historia. Till det har du stort intresse att hjälpa och stödja då en del av tjänsten är pedagogisk resurs för elever och personal på programmet.
Tjänsten innefattar grundläggande undervisning i SVA på olika nivåer, från nybörjare till betygssättning mot målen i åk. 9 och gymnasiet. Den innefattar också att vara resurspedagog.
Till din hjälp har du ett engagerat arbetslag och fantastiska elever.
Du ingår i SPRIs arbetslag och är mentor för en grupp på språkintroduktionen.

KVALIFIKATIONER
Vi söker dig som tycker det är spännande att arbeta med nyanlända ungdomar. Du ska, med stor flexibilitet, kunna möta ungdomarna där de är och på ett strategiskt sätt planera för deras lärande. Du arbetar språkutvecklande i det du gör och är öppen och välkomnande mot nya arbetssätt och kollegialt samarbete. Du är en god, positiv ledare i klassrummet. Det är meriterande om du har erfarenhet av undervisning av nyanlända och positivt om du har kunskaper om grundläggande språkinlärning.

ÖVRIGT
Tjänsten tillsätts under förutsättning att den inte behöver tas i anspråk av redan anställda i kommunen.

Anställningsvillkor enligt avtal.
Om du blir erbjuden anställning kommer vi att vilja se ett utdrag ur belastningsregistret.

I Lunds kommun vill vi ha mångfald i arbetslivet. Vi välkomnar sökande med olika etniska bakgrunder.

Med hänsyn till medarbetares, kollegors och elevers hälsa tillämpar Lunds kommun rökfri arbetstid.

Lunds kommun arbetar efter en strukturerad modell för rekrytering och annonsering. Vi undanber oss därför ytterligare kontakt med media-/annonsförsäljare, rekryteringssajter och liknande.

Dela detta jobb

Lärare i Svenska som andraspråk och annat ämne samt Resurspedagog

Lunds kommun