skoljobb.se

Stockholm växer som aldrig förr. Våra ambitioner är höga. Nu söker vi dig som vill vara med och forma morgondagens Stockholm.

I Stockholms stad finns drygt 140 grundskolor och knappt 30 gymnasieskolor med olika inriktningar. Hos oss hittar du nya utmaningar utan att behöva byta arbetsgivare. Med Stockholms stad som arbetsgivare gör skickliga lärare skillnad på riktigt.

I våra skolor ska varje elev få möjlighet att nå toppen av sin potential. För att nå dit behöver vi de absolut bästa lärarna. Därför ska alla våra lärare:

Ta ansvar för och ha insikt om elevernas resultat, vilket innebär att vara lyhörd för varje elevs förutsättningar och behov.
Ha höga förväntningar på eleverna och deras förmåga att utvecklas.
Fånga och stimulera elevernas nyfikenhet, intresse och lärande.
Ta ansvar för relevant kompetensutveckling för att utvecklas och växa i professionen.
Arbetsplatsbeskrivning

Sjöängsskolan är belägen i Örby slott/Liseberg i Älvsjö. Skolan ligger bra till avseende kommunikationer, det är nära både till Älvsjö station och Gullmarsplan. Vi är en F-9 skola med 740 elever. Ett signum för skolan är den kompetenta personalgruppen och vi har ett starkt och samarbetsinriktat kollegium. Vi är, som skola, i ständig utveckling. Vi tror på ett långsiktigt och systematiskt utvecklingsarbete och vi arbetar för att bli ännu bättre på språkutvecklande arbetssätt och på att synliggöra lärandet. Vi ligger också i startgroparna för en ökad digitalisering. Vår blick är riktad utåt och vi deltar i olika internationella projekt.                    
 
Läs mer på Sjöängsskolans hemsida


Arbetsbeskrivning

Är du en engagerad och kunnig svenska som andra språks lärare som vill utveckla undervisningen tillsammans med kollegor? Har du en positiv elevsyn och brinner för att varje elev ska lyckas? Då är du kanske den vi söker!

Du kommer att undervisa elever i åk 1-6 och eventuellt en högstadiegrupp i svenska som andra språk. Eleverna kommer till dig i mindre grupper årskursvis och du skräddarsyr undervisningen utifrån elevernas behov för att de ska utvecklas så långt som möjligt. Du behöver ha en god organisationsförmåga, vara lösningsorienterad och ha lätt för samarbeten eftersom eleverna du undervisar tillhör olika klasser. Du ingår i mellanstadiets arbetslag och tillsammans med arbetslaget och dina ämneskollegor kommer du att arbeta med att utveckla språkutvecklande undervisning och att synliggöra lärandet. 
 
Kvalifikationer

Du har ett gott ledarskap och en god förmåga att skapa goda relationer med elever, vårdnadshavare och kollegor. Vi välkomnar ansökningar både från dig som är nyexaminerad och från dig med lång erfarenhet som söker nya utmaningar!

Du som är nyexaminerad lärare har rätt till en mentor under ditt första år, introduktionsperioden. 
Låt dig inspireras av vårt breda utbud av kompetensutveckling för utveckling av och stöd i undervisningen. Som lärare i Stockholms stads skolor har du även möjlighet till såväl handledning som coachning, och vi satsar på karriärtjänsterna förstelärare och lektorat.
Läs mer på www.pedagogstockholm.se

Stockholms stad arbetar med kompetensbaserad rekrytering som syftar till att se till varje persons kompetens och därmed motverka diskriminering.

Inför rekryteringsarbetet har vi tagit ställning till rekryteringskanaler och marknadsföring. Vi undanber oss därför kontakt med mediesäljare, rekryteringssajter och liknande.

Anställningsform    Tillsvidareanställning
Anställningens omfattning    Heltid
Tillträde    2019-08-12
Antal lediga befattningar    1
Sysselsättningsgrad    100%
Referensnummer    2019/2203

Kontakt    
Carolin Heyer, 0850821404
Angela Svensson, 0850821401
Facklig företrädare    
Henriette Lavö, LR, 0850821400
Legitimationskrav    Lärare
Utbildningskrav    Högskola/universitet

Lärare i svenska som andraspråk till Sjöängsskolan åk 1-6

Ansök nu

Dela detta jobb