skoljobb.se

Stockholm växer som aldrig förr. Våra ambitioner är höga. Nu söker vi dig som vill vara med och forma morgondagens Stockholm.

Arbetsplatsbeskrivning
Stockholms hotell- och restaurangskola är en gymnasieskola med 600 elever, belägen ett stenkast från Globen. Skolan har ljusa och fräscha lokaler som bygger på att varje arbetslag har sina egna lokaler med klassrum och arbetsrum. Vi har flera kök, barer, bagerier, reception och ett eget chokladrum!

Vi kommer under hösten starta en kockutbildning inom Vuxenutbildningen som vänder sig till personer som är ganska nyinflyttade till Sverige. Vi söker därför en lärare i svenska som andraspråk eller SFI för att undervisa de studerande på den utbildningen.

Arbetsbeskrivning
Arbetet består av att, i nära samarbete med köksläraren och arbetslaget, arbeta med klassen, ibland med ren svenskundervisning och ofta även i köket. Du lägger upp undervisning och övningar tillsammans med yrkesläraren och tränar eleverna i köks- och servicesituationer.

Utbildningen kommer att vara 60 veckor lång och målet är att de studerande sedan ska kunna ta ett jobb i restaurangbranschen. Vi startar den första gruppen i september och kommer därefter starta en ny grupp varje halvår och därmed ha flera grupper igång samtidigt. De tidigare projektgrupper vi har haft med detta upplägg har varit väldigt nöjda med utbildningen och kunnat komma ut som välutbildade på arbetsmarknaden.

Anställningen är på Stockholms hotell och restaurangskola, som huvudsakligen är en gymnasieskola och du kommer att ingå i vårt välfungerande Vux-arbetslag.

Välkommen till en spännande arbetsplats.

Till skolans hemsida

Kvalifikationer
Behörig gymnasielärare i svenska som andraspråk alt behörig lärare SFI.

Vi söker dig med mycket kreativitet, god förmåga att planera och strukturera undervisningen och har mycket god samarbetsförmåga.

Bifoga gärna lärarlegitimation.

Övrigt
Du behöver inte vara matlagningskunnig men vi tror att arbetet blir ännu roligare för dig om du har ett intresse för mat.

Tjänsten tillsätts under förutsättning att den inte behöver tas i anspråk av övertalig lärare inom kommunen.

Stockholms stad arbetar med kompetensbaserad rekrytering som syftar till att se till varje persons kompetens och därmed motverka diskriminering.

Inför rekryteringsarbetet har vi tagit ställning till rekryteringskanaler och marknadsföring. Vi undanber oss därför kontakt med mediesäljare, rekryteringssajter och liknande.

Anställningsform    Tillsvidareanställning
Anställningens omfattning    Heltid
Tillträde    2019-08-12
Antal lediga befattningar    1
Sysselsättningsgrad    40 t/v
Referensnummer    2019/2971

Kontakt    
Anna Örjebo, 0761293418
Facklig företrädare    
Cecilia Gunnarsson Lärarförbundet , 072 748 54 73
Marieh Ingelmo Lärarnas Riksförbund, 072 748 54 80
Legitimationskrav    Lärare
Utbildningskrav    Högskola/universitet

Lärare i Svenska som andraspråk till Vuxenutbildningen

Regioner
Kategorier
Utgår

2019-05-24

Ansök nu

Dela detta jobb