skoljobb.se

Stockholm växer som aldrig förr. Våra ambitioner är höga. Nu söker vi dig som vill vara med och forma morgondagens Stockholm.

Arbetsplatsbeskrivning
Grimstaskolan är en F-9 skola med ca. 630 elever, belägen nära naturreservatet i Grimstaskogen. Skolan är en mångkulturell med engagerade pedagoger och vetgiriga elever. Skolan arbetar språkutvecklande i alla ämnen och satsar extra på IT i undervisningen. Alla elever och medarbetare har varsin iPad.  Skolan präglas av ett undersökande och samarbetande klimat, där kollegialt lärande och att lära av varandra prioriteras.

Lärarna är indelade i lärarlag som arbetar tillsammans med en årskurs. Skolan har ett komplett elevehälsoteam med skolsköterska, kurator, psykolog, SYV och specialpedagoger. Åk 7-9 har även extra resurser i form av socialpedagoger och fritidsledare.

Arbetsbeskrivning
I tjänsten som lärare i svenska, svenska som andraspråk och engelska ingår undervisning i årskurs 7 och 8 samt mentorskap i åk 7.

Du tillhör arbetslag 7 och ämnesgrupperna i svenska/svenska som andraspråk och engelska. Du har intresse och vilja att tillsammans med dina ämneskollegor utveckla undervisningen i dina ämnen.

Kvalifikationer
Grimstaskolan söker en utbildad lärare i svenska, svenska som andraspråk och engelska med lärarlegitimation. Meriterande är behörighet i ytterligare ett språk.

Den lärare vi söker har gedigna kunskaper och erfarenhet hur man på ett framgångsrikt sätt undervisar elever i svenska/sva och engelska, allt från nybörjarnivå till avancerad nivå, ibland i samma klassrum. Självklart är du väl förtrogen med kunskapskraven och konkretiserar dem för eleverna på ett sådant sätt att de förstår hur de ska uppfylla dem på olika nivåer och hur de sedan ska göra för att ta nästa steg i sin kunskapsutveckling.  Du har bred ämneskunskap och utgår från forskning och beprövad erfarenhet och har ett intresse för undervisningsutveckling och kollegialt lärande.

Erfarenhet av mentorskap och hur man genom ett gott mentorskap kan stötta eleverna såväl kunskapsmässigt som socialt, är viktigt på Grimstaskolan.
Du har förmågan att bygga goda relationer med eleverna för att kunna motivera och stimulera dem till att nå så långt som möjligt. För att eleverna ska få en trygg övergång till åk 7 och en bra start i högstadiet är förmågan att samarbeta med övriga lärare i lärarlaget betydelsefull. Så är även samarbete med övriga ämneskollegor, för att gemensamt planera ämnesområden, sambedöma uppgifter samt utveckla undervisningen.

Stockholms stad arbetar med kompetensbaserad rekrytering som syftar till att se till varje persons kompetens och därmed motverka diskriminering.

Inför rekryteringsarbetet har vi tagit ställning till rekryteringskanaler och marknadsföring. Vi undanber oss därför kontakt med mediesäljare, rekryteringssajter och liknande.

Anställningsform    Tillsvidareanställning
Anställningens omfattning    Heltid
Tillträde    2019-08-12
Antal lediga befattningar    1
Sysselsättningsgrad    100 %
Referensnummer    2019/1130

Kontakt    
Magdalena Fernler, 08-50845145
Legitimationskrav    Lärare
Utbildningskrav    Högskola/universitet

Lärare i svenska, svenska som andraspråk och engelska

Ansök nu

Dela detta jobb