skoljobb.se

Stockholm växer som aldrig förr. Våra ambitioner är höga. Nu söker vi dig som vill vara med och forma morgondagens Stockholm.

Arbetsplatsbeskrivning

Östra Reals gymnasium är en anrik och populär gymnasieskola centralt belägen på Karlavägen på Östermalm. Under ht 2019 är vi p.g.a. ventilationsrenovering evakuerade till Hantverkargatan 29 på Kungsholmen.

Östra Reals gymnasium står för utmaningar, möjligheter och mångfald. Vi är det naturliga steget mot högre studier och erbjuder de högskoleförberedande programmen EK, SA, NA med olika inriktningar och profiler. Vi har även grupper på Samhällsprogrammet med specialpedagogisk profil för elever med autismspektrumdiagnos och Språkintroduktion för elever som är nyanlända.

Våra program är mycket populära med många sökande till varje plats. Hos oss går elever från hela Stockholms län som alla har höga förväntningar på sin utbildning och den personal de möter i sin skolvardag.

 

Arbetsbeskrivning

Vi söker en legitimerad lärare i svenska med tjänstgöring på vårt naturvetenskapliga program med profil entreprenör och estet. På naturvetenskapsprogrammet arbetar du i ett sammansvetsat inriktningslag vilket genomsyrar det pedagogiska arbetet.

Som lärare är du helhetsansvarig för kurserna inklusive planering, undervisning, examinationer, omdömen, betygsättning och utvärdering. Utöver undervisning innebär tjänsten mentorskap inklusive ansvar för utvecklingssamtal och kontakter med vårdnadshavare.

I tjänsten ingår undervisning i kurserna Svenska 1, 2 och 3. Du har stora möjligheter att, tillsammans med inriktningslaget, forma undervisningens struktur då du ansvarar för de olika svenskkurserna.

Kvalifikationer

Vi söker en engagerad lärare med goda ämneskunskaper som besitter förmågan att entusiasmera eleverna och skapa fokus, arbetsro och ett gott arbetsklimat. Vi söker en lärare som är intresserad av en god dialog med eleverna och som ser elevernas högt ställda mål som en positiv utmaning. Du förväntas arbeta aktivt med att förtydliga och kommunicera kunskapskraven samt grunderna för bedömning och i samband med det se elevens utvecklingsbehov. Erfarenhet av formativ bedömning är önskvärda kvalifikationer.

Din syn på kunskap och elever är viktig för oss. Vi arbetar elevcentrerat med att utmana alla elever. Det innebär att vi börjar på en nivå där att alla elever är med för att sedan utmana dem med ett varierat arbetssätt.

Ett grundkrav är att du har erfarenhet av undervisning på gymnasiet och ett brinnande intresse för att coacha elever i deras lärande. Kollegialt lärande och utveckling av arbetssätt samt bedömning för lärande är en självklar del i det dagliga arbetet.

Du är legitimerad lärare i svenska för gymnasiet.

Eftersom vi använder IT i kommunikationen med elever och personal förväntas du ha goda IT-kunskaper och är intresserad av att aktivt arbeta med IT i undervisningen. Vi söker en lärare med god samarbetsförmåga och intresse av att samverka med andra lärare i ämnes- och arbetslag.

På Östra Real arbetar vi aktivt med mentorskap och vill att utvecklingssamtalen ska vara värdefulla för elevernas utveckling. Vi ser därför gärna att du har erfarenhet av arbete som mentor, att du är engagerad i elevernas utveckling och måluppfyllelse och skicklig på att kommunicera och vägleda elever på individuell nivå.

Du ska ha god förmåga att kommunicera i tal och skrift. Vi lägger stor vikt vid personlig lämplighet.

Övrigt

Vid övertalighet i Stockholms stad kan tjänsten komma att tas i anspråk internt.

Omfattning: 100 %

Vikariat från 13 augusti 2019 till 18 juni 2020

Tillträde 13 augusti 2019

Vid frågor om tjänsten, rektor Pär Emteryd, par.emteryd@stockholm.se

Biträdande rektor Jonas Eneroth, jonas.eneroth@stockholm.se

Stockholms stad arbetar med kompetensbaserad rekrytering som syftar till att se till varje persons kompetens och därmed motverka diskriminering.

Inför rekryteringsarbetet har vi tagit ställning till rekryteringskanaler och marknadsföring. Vi undanber oss därför kontakt med mediesäljare, rekryteringssajter och liknande.

Anställningsform    Visstidsanställning längre än 6 månader
Anställningens omfattning    Heltid
Tillträde    2019-08-13
Antal lediga befattningar    1
Referensnummer    2019/1961

Kontakt    
Pär Emteryd, rektor,, 0761291661
Jonas Eneroth, bitr. rektor,, 0725069429

Facklig företrädare    
Åsa Svedberg, LR,, asa.svedberg@stockholm.se
Louise Senneby, Lärarförbundet,, louise.senneby@stockholm.se
Legitimationskrav    Lärare
Utbildningskrav    Högskola/universitet

Lärare i svenska till Östra Reals gymnasium

Regioner
Kategorier
Utgår

2019-05-17

Ansök nu

Dela detta jobb