skoljobb.se

Lärare i teater och drama

Företag Region Gotland
Regioner
Utgår

2021-08-02

Ansök nu

Lärare i teater och drama

Inom Region Gotland ansvarar utbildnings- och arbetslivsförvaltningen för bland annat förskola, grundskola, fritidshem, särskola, kulturskola, gymnasie- och vuxenutbildning, arbetsmarknadsinsatser samt mottagande och etablering av nyanlända. Utbildnings- och arbetslivsförvaltningens 2200 medarbetare bidrar till barns, ungas och vuxnas lärande och utveckling på Gotland.

Som en del av Region Gotland ansvarar utbildnings- och arbetslivsförvaltningen för bland annat förskola, grundskola, fritidshem, särskola, kulturskola, gymnasie- och vuxenutbildning, arbetsmarknadsinsatser samt mottagande och etablering av nyanlända. Våra 2200 medarbetare bidrar till barns, ungas och vuxnas lärande och utveckling på Gotland.

Kulturskolan Gotland har cirka 30 anställda som utöver i teater och drama, även undervisar i musikal, sång, instrument, bild & form samt dans.

Tjänsten är i grunden 50% tillsvidare, men under läsåret 21/22 kan vi med ett deltidsvikariat erbjuda totalt 75-80%.

Arbetsuppgifter

Våra allra viktigaste uppgifter är att skapa och vårda relationer med elever samt att inspirera dem till att så långt som möjligt utifrån sina förutsättningar utvecklas inom sina områden.

Vi har oftast åldersindelade grupper som alla gör någon form av redovisning eller slutproduktion en eller ett par gånger om året. Arbetet består huvudsakligen av att undervisa i dessa grupper och då framför allt under eftermiddagar och kvällar.
Arbete under helger kan dock ibland förekomma.

I tjänsten ingår också att kommunicera med elever och vårdnadshavare samt tillsammans med kollegor delta i schemaläggnings-, budget- och kvalitetsarbeten. Samarbeten mellan ämnen förekommer också, som till exempel i kulturprojekt på grund- och förskolor, i samband med uppträdanden eller i form av ämnet musikal.

Kvalifikationer

Vi ser helst att du har en relevant pedagogisk utbildning inom drama och/eller teater, samt har erfarenhet inom området sedan tidigare.

Vidare är det meriterande med kunskap och erfarenheter inom scenografi- och kostymområdena och med tekniska färdigheter inom film, ljud och ljus.

Om Region Gotland

Region Gotland svarar för kommun- och landstingsuppgifter samt har det regionala utvecklingsansvaret på Gotland. Vi är nära 6000 engagerade medarbetare som genom våra 240 yrken tillsammans skapar ökad livskvalitet för öns invånare. Vill du också vara med och utföra Sveriges viktigaste jobb?

Gotland är en fantastisk plats att leva på, med ett rikt kulturliv, orörd natur och en kreativ entreprenörsanda. Vi är drygt 57000 personer som har valt att bo här året om, och vi vill gärna bli fler!

Dela detta jobb

Lärare i teater och drama

Region Gotland