skoljobb.se

logo

Lärare i textilslöjd åk 7-9 till Lagaholmsskolan, Laholms kommun

Regioner
Utgår

2021-11-28

Ansök nu

Lärare i textilslöjd åk 7-9 till Lagaholmsskolan, Laholms kommun

Nu söker vi på Laholms kommun en lärare i textilslöjd åk 7–9 till Lagaholmsskolan.

Om Laholms kommun

I Laholm blåser det medvind! Här råder tillväxt och inflyttningstakten ökar stadigt. Med ett unikt läge vid havet i södra Halland, angränsande till såväl Skåne som Småland, är Laholm en attraktiv plats att både bo och arbeta på.

Kommunen har ett unikt landmärke – Laholmsbukten med Sveriges längsta sandstrand. Därför är buktens kontursymbol och logotyp för Laholms kommun. Med blå yta och båge för Laholmsbukten, en vit strandlinje och ett grönt bälte för inlandet vill vi på ett enkelt sätt förmedla kommunens attraktiva sidor. Här finns livskvalitet i många former med stränder, branta skidbackar, milsvida cykelleder och Hallands äldsta stadskärna.

I Laholms kommun med cirka 2 000 medarbetare är ledorden glädje, mod, delaktighet, engagemang och gott föredöme. Vår värdegrund genomsyrar all verksamhet och vi arbetar för att vara en utvecklande och professionell service- och myndighetsorganisation.

Vill du vara en del i vår utveckling? Varmt välkommen med din ansökan!

Arbetsplatsen

Lagaholmsskolan är en centralt belägen 7–9 skola i Laholm med ca 380 elever och knappt0 personal. Vårt arbete med att skapa en skola där samarbete och kollegialt lärande råder har påbörjats och vi har en spännande resa framför oss. Vi är organiserade i årskursvisa arbetslag, i vilka lärarna har all eller huvuddelen av sin undervisning. Detta för att främja arbetet runt våra elever. Då personalen även sitter arbetslagsvis ges förutsättningar för att arbeta tematiskt och ämnesintegrerat. Användandet av IKT i undervisningen är ett pedagogiskt verktyg för såväl elever som personal i skolarbetet. Vi prioriterar hög social förmåga hos vår personal samt en undervisning som präglas av företagsamt lärande och tydlig målstyrning.

Arbetsbeskrivning

Undervisning i textilslöjd till Lagaholmsskolan åk 7–9.

Vi ser det som självklart att du har ett positivt förhållningssätt och möter elever, vårdnadshavare och kollegor med kompetens och värme. Du är trygg i dig själv och har lätt för att samarbeta med rektor, biträdande rektor, övrig personal och andra aktörer.

Är du nyutexaminerad lärare ingår en introduktionsperiod där 10 % av din tjänstgöring avsätts. Här ges du möjlighet att utveckla din undervisning och din kommunikativa förmåga tillsammans med en mentor.

Kvalifikationer

Lärarexamen med behörighet att undervisa i textilslöjd åk 7–9. Erfarenheter av språkutvecklande arbetssätt är meriterande och vi ser att du är van vid att använda IKT i undervisningen.

Som person har du ett starkt engagemang och har lätt för att skapa goda relationer. Du har god förmåga att se alla elever och tar hänsyn till deras individuella förutsättningar. I din kommunikation är du lyhörd och tydlig. Du vill göra skillnad och bidra till elevernas lärande under hela skoldagen. Du har höga förväntningar på dina elever och du lägger stor vikt vid samarbete med såväl kollegor och vårdnadshavare som med skolledningen.

Stor vikt kommer att läggas vid dina tidigare erfarenheter och personlig lämplighet.

Vi ser gärna att du bifogar personligt brev och CV samt din legitimation om de erhållits.

Anställningsform

Tillsvidareanställning, heltid

Upplysningar
Maria Plenell, rektor Lagaholmsskolan, 073-037 41 32

Fackliga upplysningar

Fackliga företrädare nås via Laholms kommuns växel 0430–150 00

Övriga upplysningar
Till följd av lagen om lämplighetskontroll ska utdrag ur polisens belastningsregister uppvisas vid anställning inom LSS, barnomsorg samt skola.

Dela detta jobb

logo
Lärare i textilslöjd åk 7-9 till Lagaholmsskolan, Laholms kommun

Laholms kommun - Socialförvaltningen