skoljobb.se

Lärare i trä-metallslöjd till Kärlekens skola

Ansök nu

Lärare i trä-metallslöjd till Kärlekens skola

Om arbetsplatsen

Halmstad är en expansiv kommun där vi arbetar för att våra 100 000 kommuninvånare ska trivas och få ut mer av livet. Här finns möjligheterna för dig som vill ha ett meningsfullt arbete och bidra med engagemang och nytänkande. Tillsammans med 8000 kollegor är du med och bygger hemstaden, kunskapsstaden och upplevelsestaden. Läs mer om oss https://www.halmstad.se/intro Barn och ungdomsförvaltningen arbetar med cirka 15 000 barns och elevers lärande och utveckling. Vi är kommunens största förvaltning med cirka 3 000 anställda som tillsammans verkar inom förskola, grundskola, fritidshem, kulturskola, grundsärskola, teknikskolan KomTek och vårt resurscentrum Kärnhuset. Höstterminen 2020 flyttar vi in i en helt ny 4-9 skola med plats för 500 elever. Idag har vi vår verksamhet i intilliggande Stenstorpsskolan med tillhörande paviljonger. Vår nya skola är utformad för ett flexibelt arbetssätt med generösa ytor och med rum anpassade för att arbeta i helklass så väl som i mindre eller större grupper. Skolan ligger vackert i stadsdelen Kärleken strax norr om centrala Halmstad och har en fantastisk utemiljö. I området finns även en F-3 skola som vi har ett nära samarbete med för att ge eleverna de bästa förutsättningar genom hela deras grundskola.

Arbetsuppgifter

Vi söker en slöjdlärare med behörighet i trä- och metall till Kärlekens skola med undervisning i åk 4-9. Som undervisande lärare leder, utmanar och stödjer du eleverna till att utveckla sina förmågor och kunskaper i slöjdämnena. I arbetet ingår att planera, genomföra och utvärdera din undervisning, samt göra bedömningar i dina ämnen. Dina arbetsuppgifter ger ett omväxlande och utmanande arbete, samtidigt som det ställer krav på både kompetens och personliga egenskaper hos dig. Som ämneslärare är du med och utvecklar skolans pedagogiska verksamhet. Det pedagogiska ansvar som lärare har för att eleverna ska nå målen kräver ofta uppfinningsrikedom, kreativitet och flexibilitet. Du har höga förväntningar på eleverna och kan genom att tydliggöra målen och kunskapskraven för eleverna motivera dem så att de når goda resultat i skolarbetet. I Ditt uppdrag kommer att innebära mentorskap. På Kärlekens skola erbjuds kollegiet stöd i form av speciallärare, specialpedagog, skolkurator, skolsköterska, skolpsykolog och rektor.

Kvalifikationer

Du har lärarlegitimation med behörighet att undervisa i trä- och metallslöjd åk 4-9. Uppdraget som lärare krävs god förmåga att analysera barnets behov och förmåga att använda en för eleven och gruppen väl anpassad metodik. Arbetet ställer krav på att skapa goda relationer med elever och vårdnadshavare samt att i en prestigelös anda samverka med övriga kollegor på skolan. Vi lägger stor vikt vid personlig lämplighet.

Fakta om tjänsten

Anställningsform
Tillsvidareanställning
Omfattning
Heltid
Tillträde
Tillträde 2020-08-10
Publicerad
2020-05-20
Ansök senast
2020-06-03

Upplysningar

 • Susanne Niit-Ekstrand
  Rektor
  Telefon: 072-171 88 37
 • Andreas Forsberg
  Lärarförbundet
  Telefon: 070-526 26 58
  E-post: Andreas Forsberg
 • Malin Hansson
  Lärarnas Riksförbund
  Telefon: 073-440 45 66
  E-post: Malin Hansson

Ansökan

Referensnummer
C38867 - 2020

Dela detta jobb

Lärare i trä-metallslöjd till Kärlekens skola

Halmstads kommun Barn- och ungdomsförvaltning