skoljobb.se

Lärare i Träslöjd

Regioner
Utgår

2019-08-02

Ansök nu

Lärare i Träslöjd

Katrineholm är en kommun i stark tillväxt där lust är den drivande kraften för skapande och utveckling, för liv, lärande och företagsamhet. Här är allt nära, en timmes tågresa från Stockholm och två timmar från Göteborg. Vi växer - väx med oss!

Katrineholms skolor erbjuder en trygg och utvecklande skolgång med det kreativa och lustfyllda lärandet i fokus. I Katrineholms skolor får barn och elever förutsättning att utveckla sina talanger och blomstra i sin egen takt. 

Katrineholms skolor växer! Vi är i ett spännande utvecklingsskede med ekonomi i balans, ett systematiskt starkt kvalitetsarbete och visioner för framtiden. Inom bildningsförvaltningens har vi förskola, grundskola, gymnasieskola, kulturskola, central elevhälsa och en mottagningsenhet för nyanlända barn. Tillsammans skapar vi möjligheter att nå visionen ”Läge för liv och lust”.

För mer information: https://www.katrineholm.se/forskola--skola/grundskola/jarvenskolan-tallas.html

Arbetsuppgifter:

Elever och lärare på skolan arbetar i en 1-1-digital miljö. Eleverna har egna iPads och de vuxna en varsin MacBook och en iPad. Genom detta skapas ändamålsenliga arbetssätt som ska hjälpa våra elever att nå målen och att förbereda dem för framtida studier och en till hög grad digitaliserad arbetsmarknad. 

Vi söker en lärare som ska undervisa i trä och metallslöjd, eventuellt i kombination med ett annat ämne, träslöjd och engelska. 
Du har ett delat mentorskap med en kollega i någon av våra klasser och du ingår i ett av våra arbetslag. Du deltar löpande i skolans arbetsplatsträffar, arbetslaggsmöten och ämnesträffar samt bidrar till ett gott klimat och en positiv utveckling av Järvenskolan Tallås undervisning och övriga verksamhet. 

Järvenskolan Tallås befinner sig i en spännande utvecklingsfas där vi tillsammans med Järvenskolan Söder bygger framtidens skola här på Järvenområdet. Vi genomgår också ett omfattande utvecklingsarbete inom ramen för samverkan Bästa skola. I samverkan med Skolverket är målet att elevernas resultat ska förbättras. I vårt utvecklingsarbete ingår bland annat att utforma en skola med stark kultur av kollegialt lärande och ämnesövergripande arbetssätt. Järvenskolan Tallås har sedan en tid tillbaka bedrivit ett framgångsrikt arbete gällande ett normkritiskt förhållningssätt till 
allt arbete på skolan, vilket har lett till att måluppfyllelsen höjts och skolans grad av trygghet och trivsel är mycket hög. 
Järvenskolan Tallås har i detta sammanhang visats upp som exempelskola via Sveriges kommuner och landsting (SKL) 
och får ofta ta emot studiebesök. 

Kvalifikationer:

Vi vill att du som söker har en lämplig pedagogisk högskoleutbildning och lärarlegitimation. Samt att du är väl förtrogen med skolans styrdokument. 

Erfarenhet inom läraryrket ser vi som meriterande. 

Du arbetar bra med andra människor. Relaterar till dem på ett lyhört och smidigt sätt. Uppmärksammar andras synpunkter och kompetens och ger dem utrymme i gruppen på ett sätt som gynnar helheten. Lyssnar, kommunicerar och löser konflikter på ett konstruktivt sätt. Identifierar och utvecklar relationer. Bidrar till att förtydliga för gruppen dess arbetsuppgifter och mål samt delar med dig av din kunskap. 

Du är professionell i din yrkesroll med väl grundade och tydliga värderingar och förmåga att tänka begreppsmässigt på frågor i ett etiskt perspektiv. Styrs av etik och värderingar i avgörande situationer i arbetet. Agerar utifrån egen etik och moral. Vågar uttala egna ställningstaganden utifrån din roll även när de inte sammanfaller med andras. 

Erfarenhet:

Erfarenhet krävs

Övrigt:

Tjänsten tillsätts under förutsättning att de beslut som krävs fattas. 

Katrineholms kommun tillämpar individuell lönesättning. Alla erbjuds en heltidstjänst och vi tillämpar en rökfri arbetstid inom hela organisationen. 

Vi använder e-rekrytering för att effektivisera och kvalitetssäkra rekryteringsarbetet. Alla dina uppgifter sparas på ditt CV-konto och du kan enkelt logga in och uppdatera dina uppgifter när du vill. Fyll därför i dina uppgifter så omsorgsfullt som möjligt för att ge en rättvisande bild av dig själv. Uppgifterna behandlas och sparas enligt dataskyddsförordningen (GDPR). 

Varmt välkommen med din ansökan! 

Inför rekryteringsarbetet har vi tagit ställning till rekryteringskanaler och marknadsföring. Vi undanber oss därför bestämt kontakt med mediesäljare, rekryteringssajter och liknande.

Anställningsform:

Anställningsform: Tillsvidareanställning
Omfattning: Heltid
Löneform: Månadslön. 
Varaktighet: Tillsvidare
Tillträde: 2019-08-05
Antal platser: 1

Ansökan:

Sista ansökningsdag: 2019-08-02

Arbetsgivarens referensnummer: C29453/2019

Upplysningar lämnas av:

Magdalena Norin
Rektor 
Telefon: 0150-574 09

Facklig(a) företrädare
Lärarförbunden, nås via kommunens växel
Telefon: 0150-570 00

Dela detta jobb

Lärare i Träslöjd

Katrineholms kommun