skoljobb.se

Lärare idrott och hälsa

Regioner
Kategorier
Utgår

2019-07-21

Ansök nu

Lärare idrott och hälsa

Mörbylånga kommun på södra Öland är en tillväxtkommun med ca 15 000 invånare. Här kombinerar du den lilla kommunens fördelar med det korta avståndet till stadslivet i Kalmar. Här finns närheten till havet, naturen och kulturen och inom kommunen ryms Världsarvet Södra Ölands odlingslandskap.

Mörbylånga kommun har ca 1 200 medarbetare. Vill du bli en av oss?

ARBETSUPPGIFTER
Inför läsåret 19/20 utökas timplanen för högstadiet i idrott och hälsa. Skansenskolan har beslutat att vi utökar timplanen för alla våra elever i årskurserna 7-9. Utifrån det behöver vi vid Skansenskolan utöka vår kompetens inom idrott och hälsa.
Tillsammans i arbetslag och enskilt organiserar vi skolans uppdrag. Du deltar aktivt i planeringen av verksamheten och vidareutvecklar den tillsammans med kollegor. I verksamheten är vår målsättning att så långt som möjligt utgå ifrån elevernas egna idéer och behov kopplat till skolans läroplan. Som pedagog är det viktigt att du fångar upp dessa för att eleverna ska uppleva vår verksamhet som rolig och utmanande.
Skansenskolan ligger i Mörbylånga med bussförbindelser till Kalmar. Här går knappt 300 elever i åk 7 9 fördelat på 3 arbetslag. Skolan har även klasser från F åk 6. Eleverna ska vara delaktiga och genom utmaningar skapa lust för livslångt lärande.
Utifrån din behörighet kan tjänsten kombineras med annat och då utökas.

KVALIFIKATIONER
Vi söker dig som är utbildad lärare med behörighet och lärarlegitimation för idrott och hälsa. Du har goda kunskaper om skolans styrdokument, exempelvis skollag och läroplan, och du har kunskap i att dokumentera lärprocesser. Som person är du självklart intresserad av elevers utveckling och lärande samt har ett inkluderande arbetssätt. Du besitter en personlig mognad och har goda ledaregenskaper. Vidare sätter du eleverna i centrum i alla situationer och har god förmåga att kommunicera med elever, föräldrar och kollegor. Samarbetsförmåga och självständighet är ytterligare två viktiga egenskaper.
I våra lärartjänster ingår även mentorskap för en grupp elever samt klassföreståndarskap tillsammans med en kollega. Denna tjänst omfattar inte detta i nuläge.

Arbetslivserfarenhet är meriterande men stor vikt läggs vid personlig lämplighet. Du som söker är utbildad lärare med behörighet att undervisa i aktuella ämnen och årskurser. Vi önskar att du är engagerad i ditt arbete med elevers lärande och vill vara med och bidra till verksamhetens fortsatta utveckling.
Vi söker dig som är trygg och har lätt för att anpassa dig efter en föränderlig miljö, och som behåller lugnet i pressande situationer. Vi förväntar oss att du är kreativ, kan ta egna initiativ och sätta igång aktiviteter, och att du har förmågan att samordna och skapa engagemang. För att trivas hos oss uppskattar du samarbete, struktur och kreativitet.

Tjänster är på 40%

ÖVRIGT
Mörbylånga kommun eftersträvar en jämnare könsfördelning i våra personalgrupper. Detta är en del av kommunens övergripande jämställdhetsarbete och som vi tar hänsyn till vid rekryteringsförfarandet.

För att kvalitetssäkra rekryteringsprocessen i Mörbylånga kommun samt möjliggöra god kommunikation med våra sökande ber vi dig skicka in din ansökan digitalt. Vi tar inte emot ansökningar via e-post eller pappersformat.

Varmt välkommen med din ansökan!

Inför rekryteringsarbetet har Mörbylånga kommun tagit ställning till rekryteringskanaler och marknadsföring. Vi undanbeder oss därför bestämt kontakt med mediesäljare, rekryteringssajter och liknande.

Dela detta jobb

Lärare idrott och hälsa

Mörbylånga kommun