skoljobb.se

Stockholm växer som aldrig förr. Våra ambitioner är höga. Nu söker vi dig som vill vara med och forma morgondagens Stockholm.

I våra skolor ska varje elev få möjlighet att nå toppen av sin potential. För att nå dit behöver vi de absolut bästa lärarna. Därför ska alla våra lärare:

Ta ansvar för och ha insikt om elevernas resultat, vilket innebär att vara lyhörd för varje elevs förutsättningar och behov.
Ha höga förväntningar på eleverna och deras förmåga att utvecklas.
Fånga och stimulera elevernas nyfikenhet, intresse och lärande.
Ta ansvar för relevant kompetensutveckling för att utvecklas och växa i professionen.
Arbetsplatsbeskrivning

S:t Eriks gymnasium är en stor gymnasieskola som ligger på Kungsholmen i Stockholms innerstad. Här finns en spännande blandning av både högskoleförberedande program och yrkesprogram där kreativitet och kunskap står i centrum.

Skolan har en mångfald av utbildningar, aktiviteter, nationaliteter och språk vilket gör den till en rolig och stimulerande arbetsplats för både elever och personal.

Vi utbildar för yrken inom automation, elteknik och kommunikation, finsnickeri, florist-blomsterdesign, frisör och textil design-skrädderi. Vi förbereder för högskola genom estetiska programmets bild och formgivning, animation, film och regi, instrument eller sång, musikal, musikproduktion och teater, naturvetenskapsprogrammet och samhällsvetenskapsprogrammets medier, information och kommunikation samt samhällsvetenskap. Vi har även språkintroduktion.

Läs mer på: http://steriksgymnasium.stockholm.se/

Arbetsbeskrivning

Du kommer att undervisa inom inriktningen Finsnickeri på Hantverksprogrammet (gymnasiet och/eller yrkeskomvux) samt arbeta som mentor för en klass inom finsnickeri. Du kommer att tillhöra arbetslaget inom finsnickeri och tillsammans med övriga i laget bidra till att utveckla utbildningen.

Du:

- är trygg och stabil i din yrkesroll och kommunicerar på ett tydligt och lösnings-
  fokuserat sätt.
- arbetar strukturerat och förmedlar dina yrkeskunskaper på ett professionellt sätt.
- ser inkludering och normmedvetenhet som en självklar del av din yrkesutövning. 
- har en god samarbetsförmåga och relaterar till andra på ett lyhört och smidigt sätt.
- använder datorn som ett naturligt redskap för att utveckla och dokumentera elevernas 
  lärande.

Kvalifikationer

Vi söker dig som är behörig lärare inom området finsnickeri. Vi ser också gärna att du har arbetslivserfarenhet både inom skolan (gärna gymnasiet) och branscherfarenhet inom finsnickeri. Det är även meriterande om du är maskintekniskt kunnig. 

Det är viktigt att du har samarbetsförmåga och är relationsskapande, empatisk samt serviceinriktad. Vidare har du en pedagogisk insikt, helhetssyn och är tydlig, strukturerad och besitter en problemlösande analysförmåga.

Som lärare i Stockholms stads skolor har du även möjlighet till såväl handledning som coachning, och vi satsar på karriärtjänsterna förstelärare och lektorat.
Läs mer på www.pedagogstockholm.se

I Stockholms stad finns drygt 140 grundskolor och knappt 30 gymnasieskolor med olika inriktningar. Hos oss hittar du nya utmaningar utan att behöva byta arbetsgivare. Med Stockholms stad som arbetsgivare gör skickliga lärare skillnad på riktigt.

Övrigt
Arbetsgivaren förbehåller sig rätten att se till personlig lämplighet i samband med tjänstetillsättningen. 
Tjänsten kan komma att tas i anspråk vid övertalighet i staden.

Stockholms stad arbetar med kompetensbaserad rekrytering som syftar till att se till varje persons kompetens och därmed motverka diskriminering.

Inför rekryteringsarbetet har vi tagit ställning till rekryteringskanaler och marknadsföring. Vi undanber oss därför kontakt med mediesäljare, rekryteringssajter och liknande.

Anställningsform    Tillsvidareanställning
Anställningens omfattning    Heltid/Deltid
Tillträde    2019-08-13
Antal lediga befattningar    1
Sysselsättningsgrad    80-100%
Referensnummer    2019/1648

Kontakt    
Helen Pellbäck, 076-129 26 86
Facklig företrädare    
Catarina Bengtsson, LR, catarina.bengtsson@stockholm.se
Legitimationskrav    Lärare
Utbildningskrav    Högskola/universitet

Lärare inom finsnickeri på S:t Eriks gymnasium och vuxenutbildning sökes

Ansök nu

Dela detta jobb