skoljobb.se

Lärare inom skönhetsvård till Morabergs studiecentrum

Regioner
Kategorier
Utgår

2018-08-21

Ansök nu

Lärare inom skönhetsvård till Morabergs studiecentrum

En dag på jobbet
I arbetet ingår att planera och undervisa i Hantverk-introduktion och Hantverksteknik inom make-up, naglar och långhårsuppsättningar.  Du ansvarar för och anskaffar APL-platser, startar skönhetssalong och gör inköp. 
I uppdraget ingår att bedöma och betygsätta eleverna i samarbete med kollegor i en väl fungerande ämnesgrupp.
 
Du utgör en del av ett mycket kompetent arbetslag samt ämneslag och du träffar även dina yrkeslärarkollegor kontinuerligt.  
Du är en viktig del i det kollegiala lärandet där du har stor möjlighet att tillsammans med dina kollegor utbyta pedagogiska erfarenheter och utveckla verksamheten.  
 
Tjänsten innefattar även mentorsuppdrag.  
 
Vi ser hela skolan som en lärande organisation där gemensam fortbildning, workshops och kollegialt lärande är viktiga delar. På skolan pågår ständigt spännande utvecklingsarbete som under det här läsåret riktats mot Skolverkets material Bygga svenska, innovation kring programmet Sensavis Visual Tools , hedersrelaterade frågor och för andra året mot Läslyftet där hela skolan deltar.   
 
Vem är du?  
Vi söker dig som är utbildad frisör inom gymnasieskolan, har arbetat inom gymnasieskolan med erfarenhet av att sätta betyg. Du ska ha drivit eget företag.
 
Det är meriterande med erfarenhet av APL-hantering och branschvana. Vi lägger stor vikt vid personlighet och viljan att arbeta med och för ungdomar. 
 
Du ska vara uppdaterad i aktuell forskning och lärande och intresserad av pedagogiskt utvecklingsarbete som bygger på analys av tidigare resultat.  
Våra pedagoger verkar i en kreativ och flexibel inlärningsmiljö. Du som söker ska därför vara beredd på att utmana dina pedagogiska mönster.  
På skolan har vi förstärkt mentorskap och arbetar med mindre undervisningsgrupper. Vi ser gärna att du har erfarenhet av att arbeta med språk- och kunskapsutvecklande arbetssätt.  
 
Du har ett genuint intresse av att arbeta med ungdomar mellan 16-19 år. Du har ett positivt förhållningssätt, god förmåga att identifiera framgångsfaktorer för elevers lärande och tror på varje individs utvecklingspotential. I ditt uppdrag ingår att motivera eleverna att bli behöriga till Nationellt program och att ge de elever som längtar till arbetslivet rätt förutsättningar för att lyckas.  
 
Är du även kreativ och lösningsfokuserad kan vi erbjuda dig en spännande och lärorik arbetsplats där både du och eleverna har tillgång till personliga digitala verktyg.    
 
Vi erbjuder dig  
Som lärare i Södertälje kommun 1h nedsättning i din tjänst och 3000kr i friskvårdsbidrag samt tillgång till den nya förmånsportalen där du hittar ett stort utbud av fördelaktiga förmåner. 
Tidsbegränsad anställning till 8/1-19, med omgående startdatum 9/8-18.
 
Välkommen till oss!  

På Morabergs studiecentrum har vi samlat vår spetskompetens för nyanlända elever och/eller elever som vill läsa gymnasiekurser i kombination med att göra sig behörig till nationella program. Vårt mål är att leda eleverna vidare till fortsatta studier eller till arbetslivet. Under de fyra år som vi har examinerat elever från yrkesintroduktion mot vård- och omsorgsprogrammet är det med glädje vi kan konstatera att samtliga har ett anställningskontrakt vid vår årliga mini-student.   
På Morabergs studiecentrum ska alla elever känna sig välkomna, sedda och förstådda och ett varmt och relationsinriktat klimat ska råda.   
På Morabergs studiecentrum väljer eleverna att studera på något av följande introduktionsprogram:   
Språkintroduktion eller Yrkesintroduktion mot Barn- och fritid, Handel, Skönhetsvård, MC-mekanik, Vård- och omsorg. Skolan ansvarar även för det kommunala aktivitetsansvaret.    
 
Vi tar gärna emot samtal från dig som är intresserad av jobbet men vi tackar nej till dig som säljer annonser och rekryteringstjänster.

Dela detta jobb

Lärare inom skönhetsvård till Morabergs studiecentrum

Södertälje kommun