skoljobb.se

Lärare inriktning fritidshem 2 tjänster

Regioner
Kategorier
Utgår

2019-03-17

Ansök nu

Lärare inriktning fritidshem 2 tjänster

Södergårsskolan

Arbetsplatsbeskrivning
Enheten ligger i södra delen av Huskvarna, och består av förskoleklass, åk 1-6 och fem fritidshem. Verksamheterna på skolan utgår från en tydlig värdegrund och ett positivt förhållningssätt till elever och till varandra som kollegor. Vår skola deltar i projektet med övningsskolor i samverkan med högskolan i Jönköping.

Arbetsuppgifter
Du kommer att tjänstgöra som lärare med inriktning fritidshem för våra elever på Södergårdsskolan. Du kommer att ingå i ett arbetslag som tillsammans planerar, genomför och utvärderar verksamheten i fritidshemmet utifrån de styrdokument som finns. Varje vecka träffar du dina kollegor för gemensam fritidshemskonferens/kompetensutveckling samt har tid för planering i det egna arbetslaget. Under en arbetsvecka finns även utrymme för egen planering. Under skoltiden är du med och stöttar i det dagliga arbetet, på raster och vid vissa förflyttningar.
Tillsammans med övrig personal ansvarar du för att ge barnen en lärande, meningsfull, utmanande och rolig vistelse i våra verksamheter. Fritidshemmet ska komplettera skolan och erbjuda en meningsfull fritid och stöd i utvecklingen och du är en viktig del för barnets hela dag i vår verksamhet.

Kompetenskrav
Du har lärarlegitimation för lärare med inriktning fritidshem. Har du ännu inte fått din legitimation är du också välkommen att söka. Vi tror att du har tidigare erfarenhet av att arbeta med barn. Du ska vara väl insatt i och konkret använda skolans styrdokument i verksamheten.

Som person strävardu efter att utveckla varje elevs förmågor kunskapsmässigt och socialt. Du har lätt för att skapa personliga relationer med eleverna och arbetar för trygghet och studiero. Du är en person som finns till för alla elever på skolan och ser möjligheter även när något är svårt. Du anammar skolans gemensamma förhållningssätt. Du har samarbetsförmåga och klarar av att vara lugn i stressiga situationer, samt är flexibel och lyhörd för både barn, föräldrar och kollegor.

Övrigt
För att underlätta rekryteringsarbetet ber vi dig att bifoga relevanta intyg och betyg för tjänsten du söker. Tänk på att skollagen kräver att samtliga medarbetare visar upp ett utdrag ur belastningsregistret och att handläggningstiden för detta dokument kan vara lång. Du hittar ansökan om belastningsregister här (https://polisen.se/tjanster-tillstand/belastningsregistret/skola-eller-forskola/).

Upplysningar
Jenny Bernhardsson, bitr rektor 036-10 67 03
Hans Sandblad, Lärarförbundet 036-10 23 75Jönköpings kommun strävar efter att erbjuda en attraktiv arbetsplats som är fri från diskriminering och ger lika möjligheter för alla.

Inför rekryteringsarbetet har vi tagit ställning till rekryteringskanaler och marknadsföring. Vi undanber oss därför vänligt men bestämt alla samtal om annonserings- och rekryteringshjälp.

Dela detta jobb

Lärare inriktning fritidshem 2 tjänster

Jönköpings kommun