skoljobb.se

Lärare ma/no

Regioner
Utgår

2019-09-24

Ansök nu

Lärare ma/no

Förvaltning    Utbildningsförvaltningen
Arbetsplats    Gemensamma resursenheten
Anställningsform    Tillsvidare
Omfattning    100%
Tillträdesdag    Enligt överenskommelse
Sista ansökningsdag    2019-09-24
Referensnr    19-60-2329

Vill du ha ett av de viktigaste och roligaste uppdragen som finns? Hos oss får du som HR-konsult inspirera till ett lustfyllt lärande - varje dag, hela vägen. Vi kallar det lärglädje.

Ditt nya jobb
Vi söker dig som tillsammans med övriga medarbetare på enheten vill göra skillnad för våra barn och ungdomar!  Arbetet innebär att för varje elev anpassa undervisningen utifrån den enskilda elevens behov men också att stödja eleverna i deras sociala relationer. Att arbeta som lärare inom resursenheterna innebär även många kontakter med hemskolans personal, elevhälsa, rektorer, vårdnadshavare och t ex socialtjänst och hälso- och sjukvård, allt för att skapa en så god lärandemiljö för eleverna som möjligt.

Välkommen till oss
Gemensamma resursenheten omfattar två sjukhusskolor, fyra resursenheter samt ett rörligt förskole- och skolstöd. Inom enheten, som är en del av utvecklingsavdelningen, arbetar ca 40 medarbetare.
Resursenheterna fungerar som kommungemensamma särskilda undervisningsgrupper och på dessa finns de elever som behöver allra mest stöd. Vi söker en ny medarbetare till Jusö, en enhet i central Jönköping med 17 elever i åk 3-9 och ett tiotal personal.  Vi arbetar utifrån en helhetssyn där skola, familj och fritid är viktiga delar. På enheten arbetar lärare, fritidspedagoger och elevassistenter. Syftet med placeringen är att eleven ska få en fungerande skolgång genom olika åtgärder och anpassningar med målsättning att kunna komma tillbaka till hemskolan. Hemskolans rektor behåller därför ansvaret under placeringen.

Kompetenskrav
Vi söker en legitimerad Ma/NO-lärare med arbetslivserfarenhet. Vi ser gärna att du har specialpedagogisk kompetens samt erfarenhet av framgångsrikt arbete kring elever i behov av särskilt stöd och psykisk ohälsa. Meriterande är också att du arbetat på olika stadier inom grundskola.
Som person är du lösningsfokuserad, utvecklingsinriktad och har en god kommunikativ förmåga. I din undervisning använder du gärna din kreativitet. Du ser helheter och trivs med att arbeta i en miljö som ställer höga krav på flexibilitet, handlingskraft och social kompetens. Din grundsyn präglas av att du ser elevernas möjligheter och kompetenser. Du har god samarbetsförmåga och en drivkraft att arbeta tillsammans med kollegor för att alla ska lyckas. Du är strukturerad och har lätt för att uttrycka dig såväl muntligt som skriftligt. Du är självständig och trygg i din kompetens och tar ansvar och ser samarbete som en viktig del för att lyckas med uppdraget.
Vi lägger stor vikt vid personlig lämplighet.

Övrigt
För att underlätta rekryteringsarbetet ber vi dig att bifoga relevanta intyg och betyg för tjänsten du söker. Tänk på att Skollagen kräver att samtliga medarbetare visar upp ett utdrag ur belastningsregistret och handläggningstiden för detta dokument kan vara lång. Du hittar länken till beställning av belastningsregister här. 

Varmt välkommen med din ansökan!

Upplysningar
Eva Strandéus, chef Gemensamma resursenheten
tel 036 – 10 56 73

Klara Gustafsson, Lärarförbundet
tel 070 – 587 61 87

Karolina Ekström, Lärarnas Riksförbund
tel 070 – 353 92 26

Dela detta jobb

Lärare ma/no

Jönköpings kommun