skoljobb.se

Arbetsplatsbeskrivning 
Välkommen att söka tjänst som lärare i matematik och NO-ämnen på Rosenlundsskolan 7-9!
Rosenlundsskolan ligger centralt i Jönköpings östra stadsdelar och är världen i miniatyr. Vi är stolta över vår mångfald och vet att den berikar hela skoldagen. Från skolan har vi nära till naturen med skolskogen vid Vättern och Bondbergets naturreservat inom gångavstånd. I Rosenlundsskolans närområde finns dessutom flera fritids- och idrottsarenor som vi utnyttjar kontinuerligt i verksamheten, t ex Kinnarps arena, Rosenlundsbadet, KFUM och Ungdomens hus. På Rosenlundsskolan 7-9 går ca 400 elever och här arbetar 50 personal. Vi är en arbetsplats som präglas av en trygg och positiv atmosfär, vilket elevernas årliga trygghetsenkät och medarbetarenkäten visar.

Arbetsuppgifter 
Undervisning i matematik och NO-ämnen i framförallt årskurs 8. Du tillhör ett arbetslag i nära samarbete liksom ämneslag som kontinuerligt arbetar för att förändra och förbättra undervisningen. Arbetet kräver ett flexibelt förhållningssätt, initiativrikedom, god samarbetsförmåga och en positiv elevsyn. Rosenlundsskolan är en personaltät arbetsplats och vi arbetar med delat lärarskap i hög utsträckning. Detta betyder att vi ofta är två undervisande lärare i en grupp för att på bästa sätt stötta alla elever att nå hela sin potential.

Kompetenskrav 
Vi söker dig som är legitimerad lärare och har lärarexamen för undervisning i grundskolans åk 7-9 i MA och NO-ämnen.

Övrigt 
Det är viktigt att du har förmågan att kunna skapa goda relationer med barn, föräldrar och medarbetare. Viktigt är också att vara en god förebild, ha tydliga förväntningar på eleverna och vara initiativrik och drivande i det pedagogiska arbetet. Du har förmåga att se elevers olika behov, ta hänsyn till deras individuella förutsättningar och få elever att växa och utvecklas och nå goda resultat. Att vara trygg i lärarrollen och känna stolthet för sitt arbete är också viktiga egenskaper. Stor vikt läggs vid personlig lämplighet. Grundläggande IT-kompetens är ett krav.
För att underlätta rekryteringsarbetet ber vi dig att bifoga relevanta intyg och betyg för tjänsten du söker.

Tänk på att skollagen kräver att samtliga medarbetare visar upp ett utdrag ur belastningsregistret och handläggningstiden för detta dokument kan vara lång. Du hittar ansökan om belastningsregister på länken nedan.
https://digitaliseringsinitiativet.se/belastningsregistret

Upplysningar 
Lotta Johansson, rektor: 036-10 64 00
Jessica Schönbeck, biträdande rektor: 036-10 63 51
Azrina Herco, LR: 036-106370