skoljobb.se

Lärare med inriktning fritidshem till Mörarps skola i Helsingborg staed

Regioner
Kategorier
Utgår

2019-04-29

Ansök nu

Lärare med inriktning fritidshem till Mörarps skola i Helsingborg staed

Du vill något. Det vill vi med! Hos oss går vi från vilja till handling så här har du alla förutsättningar att påverka och få saker gjorda. Vi lyssnar, hjälps åt och jobbar för att dra åt samma håll. Här finns möjligheterna för dig som vill skapa, bygga, förändra, uppleva och utvecklas. Helsingborg är staden för dig som vill något.

Helsingborgs stads skolor är en resursstark och värdestyrd organisation. Här blir du som medarbetare en viktig del i vår gemensamma vision att skapa den bästa skolan för varje barn och elev.

Mörarps skola ligger öster om Helsingborg och är omgivet av grönområden. Med tåget tar du dig enkelt och snabbt till arbetet, som ligger nära stationen. Skolan har ca 300 elever i årskurserna F-6. Skolgården är grön och lummig med stora möjligheter för utepedagogik, lek och spel. Den omgivande naturen spelar stor roll i vår undervisning, och vi ser till att utnyttja den möjligheten året runt. Vi arbetar med pulsträning och har pulshöjande aktiviteter utomhus såväl som inomhus. Exempel på inslag i vår undervisning är kooperativt lärande och programmering.

Som medarbetare hos oss tror du på att goda relationer är den bästa förutsättningen för ett bra resultat. Vi har en genomgående helhetssyn på barn och elevers lärande, från förskolan upp till årskurs 6. Här arbetar vi tillsammans, all personal, med våra elever utifrån devisen kom som du är bli det du vill.

ARBETSUPPGIFTER
Välkommen att bli en del av vårt team på fritidshemmet! Tillsammans med Pedagogiskt center pågår ett spännande utvecklingsarbete med fokus på samverkan skola och fritids samt kooperativt lärande. Utvecklingsarbetet berikas också genom samarbete med läromedelsförfattare inom området.

Du kommer att vara delaktig och engagerad i skolans övergripande mål. I ditt arbete gör du tydliga kopplingar mellan styrdokument och den dagliga verksamheten och därmed kan lärandet synliggöras på fritidshemmet. Att öka likvärdigheten utifrån fritidshemmets uppdrag är en viktig del i ditt arbete.

Brinner du för hälsofrågor? Då har du genom den här anställningen möjlighet att bygga upp arbetet kring rastaktiviteter och pulshöjande aktiviteter i klassrummet. Du kommer att ha ansvar för planering och genomförande och detta görs i nära samarbete med dina kollegor. Genom din specifika kompetens bidrar du med att skapa och utforma fysiska, pedagogiska och sociala lärmiljöer som utgår ifrån våra elevers behov och intressen.

KVALIFIKATIONER
Du drivs av att få varje elev att blomma ut och att skapa olika lärmiljöer som lockar till lärande! Din värdegrund speglar skolans läroplan. Att samspela och kommunicera, skapa goda relationer, tillit och trygghet är viktiga egenskaper. Lyhördhet och prestigelöshet är också förmågor som vi ser som viktiga.

Du är legitimerad fritidspedagog eller legitimerad lärare med inriktning mot fritidshem. Om du har några års erfarenhet eller är nyutexaminerad är din ansökan lika intressant för oss. Det är viktigt är att du har god kännedom om läroplanen och hur fritidshemmet planerar och följer upp undervisningen utifrån dess mål och innehåll. Digitala hjälpmedel är naturliga arbetsredskap för dig.

Då fokusområde i arbetet är rastaktiviteter och pulshöjande aktiviteter i klassrummet är det meriterande om du har behörighet i idrott och/eller estetiska ämnena och har erfarenhet som ledare inom t ex idrott och kultur.

ÖVRIGT
I Helsingborgs stad gillar vi olika. Vi strävar efter att våra medarbetare ska spegla våra invånare och värnar om det värde som jämn könsfördelning samt mångfald tillför våra verksamheter.

Tjänsten tillsätts under förutsättning att tjänsten inte behöver tas i anspråk för redan tillsvidareanställda medarbetare.

Om du blir erbjuden tjänst inom förskola och skola eller öppen fritidsverksamhet ska du uppvisa giltigt utdrag från polisens belastningsregister.

För att kvalitetssäkra rekryteringsprocess i Helsingborgs stad använder vi rekryteringsverktyget Visma Recruit. Därför ber vi dig att skicka in din ansökan via Visma Recruit genom att klicka på ansökningslänken i annonsen. Frågor om hur du ansöker och lägger in ditt CV ställer du till Visma Recruit 0771-693 693.

Då vi inför denna rekrytering redan tagit ställning till de rekryteringskanaler vi önskar använda undanber vi oss vänligen men bestämt att bli kontaktade för ytterligare erbjudanden om kompetensförmedling, annonserings- och rekryteringshjälp.

#LI-SFF

Dela detta jobb

Lärare med inriktning fritidshem till Mörarps skola i Helsingborg staed

Helsingborgs Stad