skoljobb.se

Lärare med speciallärarkompetens åk 7-9

Regioner
Kategorier
Utgår

2018-06-29

Ansök nu

Lärare med speciallärarkompetens åk 7-9

Vill du vara med och utveckla undervisningen i en trivsam miljö?

Arbetsuppgifter och kompetenskrav

Vi söker dig som är lärare åk 7-9 med speciallärarkompetens i ämnena sv/so/eng. Du kommer ingå i ett arbetslag med kollegor på högstadiet. 

Vi söker dig som vill utmana dina elever och få dem att växa utifrån sina egna förutsättningar. Med ditt tydliga och trygga ledarskap vill vi att du lotsar eleverna framåt i sin utveckling, både socialt och kunskapsmässigt. Du kommer till en skola som har rutiner och policy på plats, du kan fokusera på det centrala i uppdraget - lärandet. 

Om Gillboskolan

Undervisningen är förlagd vid Gillboskolan i Rotebro, Sollentuna. Vi är en kommunal skola som funnits sedan 1909 och har i dagsläget ca 420 elever i åk 3-9. Gillboskolan ligger i ett etablerat villaområde med naturen inpå knuten och ligger på promenadavstånd, 7-8 minuter från Rotebros pendeltågsstation. Gillboskolan är organiserad i arbetslag där varje arbetslag har ett övergripande ansvar för de klasser som har sina hemklassrum i det egna huset. Gillboskolan ingår i en större organisation med benämningen Utbildning Rotebro (URO). Inom URO ingår Ebbas Förskola, Gillbo skola, Gröndalsskolan samt Gillets fritidsgård.

Varför ska du välja att jobba på Gillboskolan?

Skolan har under de senaste åren satsat på digitalisering som ett naturligt inslag i undervisningen.  Eleverna i åk 6-9 har tillgång till en egen dator. Goda kunskaper inom IKT/användning är därför en merit, men inte ett krav. Vi har fokus på trygghet och tillgängligt lärande. Vi har en god struktur, kvalitet och ett tydligt ledarskap. Vi gillar ordning och reda, det ger möjligheter till ett kreativt arbete med eleverna. Vi har formulerat ett förväntansdokument, skola, vårdnadshavare och elev som ger oss en tydlig grund på vilka förväntningar vi har på varandra. Som en självklar del i det har vi mobilfria lektioner då vi har den teknik vi behöver genom 1-1 med datorer. Kollegialt lärande är en viktig del i vårt arbete.  Vi arbetar med en öppen delarkultur och delar gärna med oss till kollegor, det gäller även mellan de kommunala skolorna. Skolan har en mycket hög andel legitimerade lärare och en kompetent elevhälsa med kurator, skolsköterska, psykolog, SYV och skolläkare. Varje stadium har en egen speciallärare och SVA-lärare samt elevassistent/er. Vi har en mycket trygg och kompetent personal på skolan. Skolledningen för åk 4-9 har bägge en bakgrund som lärare, bägge har genomgått rektorsutbildningen och rektor har dessutom en magisterexamen i utbildningsledning. Allt detta sammantaget ger mycket goda förutsättningar för en bra arbetsplats. Nu väntar vi på att få dig som är en legitimerad lärare med speciallärarkopetens för åk 6-9 och som vill börja hos oss och tillsammans skapa och utveckla den bästa skolan för varje elev, varje dag. 

Skolan är certifierad i antimobbningsprogrammet Olweus, det innebär att vi fått erkännande för vårt systematiska arbete mot kränkningar och mobbning. 

Vill du anta utmaningen att vara med och utveckla undervisningen så att eleverna är förberedda för morgondagens samhälle?

Vi lägger stor vikt vid personlig lämplighet och kommer att ha fortlöpande intervjuer, så vänta inte med din ansökan.

Dela detta jobb

Lärare med speciallärarkompetens åk 7-9

Sollentuna kommun