skoljobb.se

Stockholm växer som aldrig förr. Våra ambitioner är höga. Nu söker vi dig som vill vara med och forma morgondagens Stockholm.

 

På Östermalmsskolan ska varje elev få möjlighet att nå toppen av sin potential. För att nå dit behöver vi bra personal. Du ska ha erfarenhet av att:

  • planera, genomföra och utvärdera verksamheten med utgångspunkt från nationella mål och riktlinjer
  • tillämpa en variation av arbetssätt, uttrycksformer och lärmiljöer
  • erbjuda en meningsfull fritid som utgår ifrån elevernas behov, intressen och erfarenheter
  • inta ett demokratiskt och empatiskt förhållningsätt. Där god omsorg kombinerat med undervisning, tillsammans stimulerar elevens utveckling och lärande

Arbetsplatsbeskrivning

Östermalmsskolan är en kommunal grundskola, med elever från förskoleklass upp till skolår 6. Skolan är vackert belägen vid Gustaf Adolfparken på Östermalm i centrala Stockholm. I närheten finns Gärdet och hela Djurgården, som även används som undervisningsrum. Skolan har nära till kulturinrättningar och muséer som ofta nyttjas för inspiration till pedagogiska arbeten och upplevelser. Den pedagogiska verksamheten präglas av ambition och goda resultat. En uttalad ambition på skolan är att utveckla
elevernas informella miljöer med målet att varje elev ska kunna växa i sina sociala färdigheter, i sin personlighet och karaktärer, i ett tryggt och generöst klimat. Vårt tydliga mål är att skapa en verksamhet utifrån specifika delar som leder till helhet och där både de estetiska och mer traditionella kunskapsämnena får stort utrymme. Varje elev ska erbjudas möjligheter att visa och uttrycka sina kunskaper men också utmanas till fördjupade kunskaper, kreativitet och motivation att lära nytt.


Arbetsbeskrivning

Östermalmsskolan söker en medarbetare mot fritidshemmet med fokus på att utveckla fritidshemmets verksamhet.

Under skoltid jobbar du mot en avdelning där du är engagerad, flexibel, positiv och har god samarbetsförmåga. På eftermiddagen arbetar du i fritidsverksamheten.

Dina arbetsuppgifter innebär ett pedagogiskt ansvar för verksamheten tillsammans med övriga kollegor. I uppgifterna ingår bland annat att planera, bedriva, dokumentera och utvärdera verksamheten.

Du ska vara driven och engagerad person som trivs med att jobba i projektform från "ax till limpa". I fritidsverksamheten arbetar du efter läroplanen för att komplettera skolan, samverka och erbjuda barnen en trygg, meningsfull, stimulerande och utvecklande fritid.

- Du ska tycka att det är roligt att arbeta med barns sociala utveckling och förmågor.

- Du verkar för ett förtroendefullt, öppet och respektfullt samarbete med elever, vårdnadshavare och kollegor. 

-Du ser till barnens behov och intressen och stödjer barnen i deras utveckling såväl intellektuellt som socialt.


Kvalifikationer

Vi söker dig som är lärare mot fritidshem, fritidspedagog eller fritidsledare.

Du har en positiv elevsyn med elevfokus i arbetet. Du trivs att arbeta tillsammans med andra människor och har ett lösningsfokuserat förhållningssätt.

Du tar gärna egna initiativ och trivs bra att arbeta i ett arbetslag. Du behärskar det svenska språket i tal och skrift och känner dig bekväm med att jobba mot fritidshemmets uppdrag i Läroplanen.

Det är meriterande om du har haft liknande uppdrag på tidigare arbetsplats.

Med Stockholms stad som arbetsgivare gör skickliga lärare skillnad på riktigt.

 

Stockholms stad arbetar med kompetensbaserad rekrytering som syftar till att se till varje persons kompetens och därmed motverka diskriminering.

Inför rekryteringsarbetet har vi tagit ställning till rekryteringskanaler och marknadsföring. Vi undanber oss därför kontakt med mediesäljare, rekryteringssajter och liknande.

Anställningsform Tillsvidareanställning
Anställningens omfattning Heltid
Tillträde 9 jan
Antal lediga befattningar 1
Sysselsättningsgrad 100%
Ort Östermalm
Län Stockholms län
Land Sverige
Referensnummer 2018/7631
Kontakt
  • Martin Svensson, 08-508 444 04
Facklig företrädare
  • Magnus Sundin, Kommunal, 08-508 33 420
  • Robert Andersson, Vision , 070 743 57 29
Publicerat 2018-11-30
Sista ansökningsdag 2018-12-14
Utbildningskrav Högskola/universitet

Lärare mot fritidshem / fritidspedagog

Regioner
Kategorier
Utgår

2018-12-14

Ansök nu

Dela detta jobb