skoljobb.se

Lärare mot fritidshemmet

Regioner
Utgår

2021-06-17

Ansök nu

Lärare mot fritidshemmet

Internationella Engelska Skolan (IES) is a leading independent school group ("friskola") with academic results far above average and a diverse and energetic staff. Teaching is through both Swedish and English, with English the language of the corridors. IES is one of Sweden's largest school groups at "Grundskolan" with 39 schools and around 28,000 students across the country. IES has grown steadily and maintained quality since 1993.

More about the company and its schools can be found at www.engelska.se

Vill du jobba i en internationell miljö med tydlig pedagogisk vision? Är du entusiastisk och brinner för att bygga en helt ny IES-skola från grunden?

Vi söker nu en lärare mot fritidshemmet till vår nya skola i Upplands Väsby.

Internationella Engelska Skolan Upplands Väsby öppnades i Augusti 2020. Vi har startat upp med 16 klasser i åk F-7 för att sedan utvecklas vidare till en F-9 skola. IES i Upplands Väsby är en internationella skola på riktigt. Vi har en fantastisk mix av personal från hela världen tillsammans med personal från Sverige vilket kommer att leda till ökad kvalitet på utbildningen. Att få vara med och starta upp en ny skola innebär att man får vara med och bygga upp en skola från grunden. Detta innebär också att man måste vara flexibel och beredd på att jobba inom olika områden.

Elever i årskurs F–2, har mellan kl. 08.00-14.00 förstärkt skolstart, ett samarbete mellan skola och fritids. Den förstärkta skolstarten innebär att fritidspersonal och lärare utifrån sina olika kompetenser samarbetar för att göra elevernas skoldag så mångsidig som möjligt. Fritidspersonalen tillför alla elever den skapande, kreativa verksamhet som tidigare låg utanför skolans verksamhet. Idag finns den integrerad i skoldagen. Hur dagen ser ut beror på vad eleverna arbetar med. Varje skoldag eller vecka kan anpassas utifrån uppgiften. Att jobba med olika teman är ett sätt att blanda skapande med skolarbete. Med förstärkt skolstart får fritidspersonalen en helhetsbild av dagen och kan förmedla det vid möte med vårdnadshavare, vilket stärker samarbetet och skapar trygghet hos eleverna. 

Vi tror på vår metod, the IES Ethos, att med tydligt fokus på studiero, trygghet och respekt bygga en positiv skolmiljö som är tillåtande och inkluderande – och som ger bra skolresultat. Du tycker, precis som vi, att en lärare ska ha fokus på att undervisa och utveckla sin profession tillsammans med andra, och i övrigt ska det finnas bra stödstrukturer för allt från elevhälsa, lokalvård, IT-stöd till kollegial samverkan.

Skriv gärna ett personligt brev, bifoga CV och ansöka idag. Rekrytering sker löpande, skicka därför in din ansökan så snart som möjligt.

Dela detta jobb

Lärare mot fritidshemmet

Internationella Engelska Skolan i Sverige AB