skoljobb.se

Lärare och utvecklingsledare i rytmik, piano och blockflöjt, Solna kulturskola

Företag Solna stad
Regioner
Kategorier
Utgår

2019-05-15

Ansök nu

Lärare och utvecklingsledare i rytmik, piano och blockflöjt, Solna kulturskola

Solna kulturskola är en populär skola med många samarbeten både inom och mellan konstarter som bild, dans, musik och teater. Musiken är den äldsta delen i kulturskolans verksamhet och också det område som behöver en särskild utveckling och samtidsanpassning. Musikundervisningen ska vara attraktiv och relevant för dagens unga. Alla barn ska ha lätt att hitta det de vill och samtidigt bli inspirerade att utveckla sig och lära mer.

Vi behöver nu två personer som tillsammans kan tillvarata, lyfta och vidareutveckla påbörjade arbetsformer men också vara en initiativkraft för ny utveckling och kunna bedöma vad som är utvecklingsbart ur flera aspekter. Ni ska stödja och samarbeta med varandra i centrala delar i uppdraget.

Vi söker dig som har en helhetssyn på musikens utveckling, som har jobbat ett tag inom kulturskoleområdet men som längtar efter att få komma vidare med dina erfarenheter och bidra i nya spännande sammanhang. Stämmer bilden på dig? Då får du inte missa ett unikt tillfälle att söka en unik tjänst!

Vi söker dig som har rätt kompetens och en stark lust att ta dig an detta uppdrag. Stora möjligheter finns att utveckla tjänsten i önskad riktning beroende på intresse och förkunskaper.

Ditt uppdrag innebär:

  • Ansvar för undervisning och vidareutveckling av rytmik och blockflöjt för olika åldrar.
  • Undervisning i piano, musikpatrull och musikverkstad.
  • Utvecklingsuppdrag tillsammans med den andra utvecklingsledaren, som innebär: vidareutveckla musikverkstad och andra introduktionsprogram, modernisera kulturskolans utbud i sång/musik utifrån en helhetssyn och barns olika behov idag, entusiasmera och inspirera i satsningar där musiken är en motor, arbeta utåtriktat och uppsökande med rekrytering, utforma och ta nya uppdrag i t ex grundskolan och aktivt arbeta för samarbeten mellan kulturskolans olika konstformer.

Kompetenser

  • RYTMIK och BLOCKFLÖJT huvudämne
  • PIANO, säkert pianokunnande som verktyg för utveckling
  • Övriga biinstrument meriterande
  • Utbildningsnivå – motsvarande LÄRARLEG, MASTERNIVÅ
  • Erfarenhet av utvecklingsarbete är en förutsättning för denna tjänst. Du behöver kunna ge konkreta exempel på det från tidigare arbete.

Utbildning

Du har en högskoleutbildning som styrker din förmåga på instrumenten samt din skicklighet att undervisa.

Erfarenhet

Du har erfarenhet av arbete i kulturskoleverksamhet. Du har erfarenhet av utvecklingsarbete inom verksamhetsområdet.

Mer information och ansökan

Tjänsten är en tillsvidareanställning på 100 % med tillträde 14 aug 2019. Vi har verksamhet i flera filialer för att möta framförallt yngre elever i deras närmiljö. Undervisningen ligger i huvudsak efter ordinarie skoltid. Planerade undervisningsdagar tisdag – lördag. 

Välkommen att skicka in din ansökan med CV och personligt brev senast 2019-05-15. Vi tar endast emot ansökningar via vårt rekryteringssystem. För mer information, kontakta gärna Inger Carlonberg, inger.carlonberg@solna.se 072-583 25 05. Facklig kontaktperson är Margareta Bjerén: margareta.bjeren@solna.se 

Vi vill ta tillvara de kvaliteter som en jämn könsfördelning samt etnisk och kulturell mångfald tillför verksamheten. 

I Solna arbetar engagerade medarbetare med uppdraget att utveckla staden och välfärden med solnaborna i fokus. Detta gör oss till en spännande och utvecklande organisation att arbeta inom. Kultur- och fritidsförvaltningen ansvarar för stadens kultur- och fritidsverksamhet vilket involverar verksamheter inom såväl fritid, idrott och kultur. Vi strävar alltid efter ett attraktivt utbud, med prioritering för barn och ungdomar. Solna är en framtidsstad i tillväxt, unikt belägen mellan Kungliga nationalstadsparkens lugn och storstadens puls. Vår vision är att Solna ska vara en levande och trygg stad, som förenar hållbar utveckling med en god ekonomisk hushållning för att trygga framtidens välfärd. Här finns attraktiva bostäder, framgångsrika företag, utmärkta kommunikationer, förstklassig samhällsservice och ett rikt kultur- och idrottsutbud. Solna stad är nu inne i en spännande utvecklingsfas, befolkningen växer och många företag söker sig hit.

I Solna arbetar engagerade medarbetare med uppdraget att utveckla staden och välfärden med solnaborna i fokus. Detta gör oss till en spännande och utvecklande organisation att arbeta inom.

Kultur- och fritidsförvaltningen ansvarar för stadens kultur- och fritidsverksamhet vilket involverar verksamheter inom såväl fritid, idrott och kultur. Vi strävar alltid efter ett attraktivt utbud, med prioritering för barn och ungdomar.

Solna är en framtidsstad i tillväxt, unikt belägen mellan Kungliga nationalstadsparkens lugn och storstadens puls. Vår vision är att Solna ska vara en levande och trygg stad, som förenar hållbar utveckling med en god ekonomisk hushållning för att trygga framtidens välfärd. Här finns attraktiva bostäder, framgångsrika företag, utmärkta kommunikationer, förstklassig samhällsservice och ett rikt kultur- och idrottsutbud. Solna stad är nu inne i en spännande utvecklingsfas, befolkningen växer och många företag söker sig hit.

Dela detta jobb

Lärare och utvecklingsledare i rytmik, piano och blockflöjt, Solna kulturskola

Solna stad