skoljobb.se

Lärare SFI/ svenska som andraspråk

Företag Region Gotland
Regioner
Utgår

2018-09-30

Ansök nu

Lärare SFI/ svenska som andraspråk

Som en del av Region Gotland ansvarar utbildnings- och arbetslivsförvaltningen för bland annat förskola, grundskola, fritidshem, särskola, kulturskola, gymnasie- och vuxenutbildning, arbetsmarknadsinsatser samt mottagande och etablering av nyanlända. Våra 1900 medarbetare bidrar till barns, ungas och vuxnas lärande och utveckling på Gotland.

Gotlands folkhögskola ingår som en del av utbildnings- och arbetslivsförvaltningen. Folkhögskolan har en lång tradition och historia på ön, sedan 1876 har verksamheten bedrivits huvudsakligen från Hemse. Sedan 2003/2004 finns vi också i Fårösund. Verksamheten bedrivs året runt, förutom våra läsårskurser, Etableringskurs och SFI bedrivs även sommarkurser.

Arbetsuppgifter

Som lärare i SFI på Gotlands folkhögskola ingår du i ett arbetslag som gemensamt ansvarar för undervisningen i Etableringskurs och SFI. Du kommer i första hand att vara lärare i sfi i de kurser som riktar sig till nyanlända på Gotlands folkhögskola i Hemse. Din kompetens kan också bli aktuell i andra grupper för undervisning i Svenska som andraspråk. Vi arbetar i enlighet med folkbildningens metoder även i sfi-undervisningen. Du arbetar tillsammans med andra lärare och annan personal på skolan för att alla våra deltagare ska få en så god studiesituation som möjligt. 

Samarbete med andra lärare och personal är en viktig del i arbetet. Du är en del av skolan som helhet och bidrar även till skolans gemensamma aktiviteter. 

Eftersom våra deltagare får betyg i sfi kommer SFI-behörighet att prioriteras.

Kvalifikationer

Du som söker är legitimerad lärare och behörig sfi/sva-lärare. Bifoga legitimation i din ansökan. 
Tidigare SFI-erfarenhet är meriterande. 

Förutom relevanta ämneskunskaper vill vi att du: 
- Har god didaktisk förmåga 
- Har god samarbets- och kommunikativ förmåga 
- Har god ledarförmåga 
- Är lyhörd och nyfiken 
- Har en positiv inställning till människor 

Erfarenhet av folkbildning är meriterande. 

Om Region Gotland

Region Gotland svarar för kommun- och landstingsuppgifter samt har det regionala utvecklingsansvaret på Gotland. Vi är nära 6000 engagerade medarbetare som genom våra 240 yrken tillsammans skapar ökad livskvalitet för öns invånare. Vill du också vara med och utföra Sveriges viktigaste jobb? 

Gotland är en fantastisk plats att leva på, med ett rikt kulturliv, orörd natur och en kreativ entreprenörsanda. Vi är drygt 57000 personer som har valt att bo här året om, och vi vill gärna bli fler!

Kontakt

  • Per Olof Sahlberg
    Bitr rektor och linjeledare
    0498-203666, 0704-476820
  • Fackliga representanter 
  • Bo Hansen
    0737-658662

Dela detta jobb

Lärare SFI/ svenska som andraspråk

Region Gotland