skoljobb.se

Stockholm växer som aldrig förr. Våra ambitioner är höga. Nu söker vi dig som vill vara med och forma morgondagens Stockholm.

I våra skolor ska varje elev få möjlighet att nå toppen av sin potential. För att nå dit behöver vi de absolut bästa lärarna. Därför ska alla våra lärare:

Ta ansvar för och ha insikt om elevernas resultat, vilket innebär att vara lyhörd för varje elevs förutsättningar och behov.
Ha höga förväntningar på eleverna och deras förmåga att utvecklas.
Fånga och stimulera elevernas nyfikenhet, intresse och lärande.
Ta ansvar för relevant kompetensutveckling för att utvecklas och växa i professionen.
Arbetsplatsbeskrivning

Fruängens skola är en F-9-skola med 650 elever. Skolan ligger i anslutning till Fruängens centrum med närhet till goda kommunikationer - tunnelbana och bussar. Området präglas av en bebyggelse från 50- och 60-talen men även nyare bostadsområden.

Skolan består av sex byggnader vackert belägna runt en skolgård med tallar och stora lekytor. Klassrummen är moderna och erbjuder en stimulerande arbetsmiljö. Interaktiva skrivtavlor finns i alla klassrum. Vi har skolbibliotek, god tillgång till läsplattor och bärbara datorer.

Skolans elevhälsoteam består av skolsköterska, kurator, studie- och yrkesvägledare, skolpsykolog samt speciallärare som representerar respektive arbetslag i elevhälsoteamet.

Högstadiet är 2-parallelligt, men i åk 7 är det 3 klasser i höst. Skolan växer underifrån så de närmsta åren kommer vi att ha 3 klasser per årskurs. Alla våra lärare i åk 7-9 är behöriga i sina ämnen.

Läs mer på www.fruangensskola@stockholm.se

Arbetsbeskrivning

Vi söker nu en lärare för åk 7-9 i SO och svenska. Den vi söker är legitimerad lärare med bred kompetens och viss erfarenhet. Du är kreativ och har god förmåga att möta och utmana eleverna i deras lärande och växande. Du har god samarbetsförmåga och kan anpassa undervisningen utifrån varierande förutsättningar.

Tjänsten kommet att tillsättas under förutsättning att den inte tas i anspråk av övertalig personal i Stockholms stad. ------------ Ansökningar tas endast emot via denna webbplats. (Ser du annonsen på Arbetsförmedlingens hemsida, använd länken 'Ansökan via extern webbplats' längre ner)

Kvalifikationer

Vi söker dig som är legitimerad lärare, behörig för årskurs 7-9 och ämnena svenska och SO.

Du som är nyexaminerad lärare har rätt till en mentor under ditt första år, introduktionsperioden. 
Låt dig inspireras av vårt breda utbud av kompetensutveckling för utveckling av och stöd i undervisningen. Som lärare i Stockholms stads skolor har du även möjlighet till såväl handledning som coachning, och vi satsar på karriärtjänsterna förstelärare och lektorat.
Läs mer på www.pedagogstockholm.se

I Stockholms stad finns drygt 140 grundskolor och knappt 30 gymnasieskolor med olika inriktningar. Hos oss hittar du nya utmaningar utan att behöva byta arbetsgivare. Med Stockholms stad som arbetsgivare gör skickliga lärare skillnad på riktigt.

Stockholms stad arbetar med kompetensbaserad rekrytering som syftar till att se till varje persons kompetens och därmed motverka diskriminering.

Inför rekryteringsarbetet har vi tagit ställning till rekryteringskanaler och marknadsföring. Vi undanber oss därför kontakt med mediesäljare, rekryteringssajter och liknande.

Anställningsform    Tillsvidareanställning
Anställningens omfattning    Heltid
Tillträde    2019-08-12
Antal lediga befattningar    1
Sysselsättningsgrad    100
Referensnummer    2019/1888

Kontakt    
Per-Arne Wigren, biträdande rektor, 08-50823706
Legitimationskrav    Lärare
Utbildningskrav    Högskola/universitet

Lärare SO och svenska till Fruängens skola

Ansök nu

Dela detta jobb