skoljobb.se

Lärare / Specialpedagog / Speciallärare med inriktning utvecklingsstörning

Regioner
Utgår

2019-04-30

Ansök nu

Lärare / Specialpedagog / Speciallärare med inriktning utvecklingsstörning

I Sollentuna kommun arbetar engagerade och kompetenta medarbetare och ledare. Kvalitet och kundnytta står i fokus för oss. Eftersom vi gemensamt skapar vår arbetsmiljö är det viktigt med öppenhet, respekt och lyhördhet. Vi ger våra medarbetare möjlighet att utveckla både verksamheten och sig själva. Vi bygger tillsammans den goda arbetsplatsen – med arbetsglädje och stolthet. Välkommen att bli en av oss, välkommen till Sollentuna!

Edsbergsskolan är en grund- och grundsärskola med ca 450 högstadieelever och drygt 70 medarbetare fördelade på fyra arbetslag varav ett är Särskolans arbetslag med ca 15 medarbetare och drygt 20 elever. Du blir en av 4 lärare som arbetar direkt med eleverna men det finns även andra lärare som undervisar eleverna i praktiskt-estetiska ämnen.

Du är legitimerad lärare/specialpedagog. Du kan även vara speciallärare med inriktning mot utvecklingsstörning men då med dokumenterad erfarenhet.

Till hösten har vi ett högt söktryck till våra elevplatsernoch vi behöver dig som vill arbeta 100%. Du ska vara behörig i att undervisa i många av de teoretiska ämnen som eleverna läser och allra helst matematik och naturorienterade ämnen. Denna tjänst är primärt för udnervisning av elever som läser ämnen.

Vi söker en engagerad och kompetent lärare som vill vara med om att utveckla vår särskola, som utgår ifrån att alla elever kan lyckas och har möjlighet att nå sin fulla potential. Du förstår vikten av att undervisning ska vara kreativ och stimulerande, samtidigt som den ska vila på forskning och beprövade metoder. Lika viktigt är ditt fokus på det pedagogiska ledarskapet. Din positiva inställning och din vilja att dela med dig och att driva gör dig till en viktig person i det utvecklingsarbete som arbetslaget genomför. Du arbetar gärna med elever som både läser ämnen och ämnesområden och ser vikten av att se elevernas förmågor och inkludera dem. Du ska ha god samarbetsförmåga och viljan att arbeta tillsammans med elevassistenterna för att eleverna ska nå sin ytetrsta potential.

Edsbergsskolan är en nyrenoverad skola i centrala Edsberg. Kommunikationerna är goda. I nära omgivning finns Sportfält, motorikpark och utegym. Skog och natur omgärdar Edsberg. På skolan finns spetsutbildning i matematik, inriktningsklasser i engelska, idrott och hälsa, no/ma och mu samt förberedelseklass. Till skolan är fritidsgården Ringen knuten som också fungerar som uppehållsrum för elever dagtid. 

Vår organisation erbjuder ett utvecklande arbete i en professionell och kreativ miljö där det pedagogiska utvecklingsarbetet har högsta prioritet. Vi arbetar med gemensamma planeringar och kollegialt lärande. På skolan används IKT som ett naturligt pedagogiskt hjälpmedel i undervisningen och alla elever har tillgång till en egen lpad.

Rekrytering sker löpande. Tillträde ht 2019.

Rekryteringsföretag undanbedes!

Kontaktpersoner:
Johanna Bergström, Rektor 
mob: +46 739152314

Dela detta jobb

Lärare / Specialpedagog / Speciallärare med inriktning utvecklingsstörning

Sollentuna kommun